ZMIJARNIK NISTE NI RAŠČISTILI, A MI IZGRADILI BEOGRAD NA VODI! ŠAPIĆ OBRISAO POD ĐILASOVCEM: Kandidat za gradonačelnika razbio opozicionog rivala

Autor:

Vesti

01.12.2023

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider SSP svojevremeno rekao da područje gde je danas velelepno naselje nema snage ni da očisti, otkrio Šapić.

ZMIJARNIK NISTE NI RAŠČISTILI, A MI IZGRADILI BEOGRAD NA VODI! ŠAPIĆ OBRISAO POD ĐILASOVCEM: Kandidat za gradonačelnika razbio opozicionog rivala

Foto: Tanjug/ANDRIJA VUKELIC/BeoInfo

Aleksandar Šapić, kandidat za gradonačelnika Beograda ispred SNS, otkrio je da je svojevremeno tražio od tadašnjeg gradonačelnika Dragana Đilasa, danas lidera SSP, da makar raščiste deo grada uz Savu, koji je izgledao kao zmijarnik, ali je on to odbio rečima da tu imovinske odnose ne može da raspetlja ni bog otac. Danas taj zmijarnik ne da je raščišćen, već je tu podignut velelepni kompleks Beograd na vodi.

Šapić je ovu epizodu otkrio tokom predstavljanja predizborne kampanje u televizijskoj emisiji, a u kojoj je bio gost, između ostalog, i Vladimir Obradović, kandidat za gradonačelnika Beograda s liste "Srbija protiv nasilja", koji se prvi i dotakao Beograda na vodi, tvrdeći da ovo preduzeće duguje 100 miliona evra za dažbine.

KAO IZBOR ZA MIS

Republika

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Dragan Đilas

Na ove navode je reagovao Šapić i otkrio kako je gradska uprava pod vlašću Dragana Đilasa zaista upravljala gradom.

- Još samo fali da kaže da je za mir u svetu i samo da rata ne bude, ja ovakve apstraktne stvari nisam čuo ni na izboru za mis. Stvarno, dajte malo, uozbiljite se. U koje ćete kvadrate da pretvorite? Zato mi je žao što nije ovde Dragan Đilas, zvao sam ga pre par meseci, i rekao sam mu, stvarno nisam očekivao da neće biti na listi, ali sam pretpostavio da neće smeti da ide za kandidata za gradonačelnika - počeo je Šapić izlaganje, pa nastavio:

- Kada sam ga pitao pre više od 12 godina za Beograd na vodi, to tada i nije bio Beograd na vodi, nego zmijarnik, je l' možemo ovo barem da raščistimo, rekao je: "Pa to ne može ni bog otac da se raspetlja imovina, nema ništa." Danas je tamo najmoderniji grad u ovom delu Evrope, može vama da se sviđa ili ne sviđa, Beograd na vodi jeste refleksija i objektivno sinonim za ekonomski razvoj Srbije poslednjih deset godina.

Hrvati plaču: Ništa od pobede naših prijatelja

Hrvatski medij RTL prokomentarisao je ishod predstojećih izbora u Srbiji, očigledno žaleći zbog izvesnog poraza opozicije.
- Decembar će obeležiti i izbori u Srbiji, a ko će pobediti, neizvesno je otprilike kao i to da li ćete u narednih mesec dana na TV videti "Sam u kući" ili na radiju čuti "All I Want for Christmas is You"! Pobediće, dakle, Aleksandar Vučić! O njemu ste čuli, ali zato ne znate mnogo o ljudima koji ga žele zameniti, a koji bi s Hrvatskom mogli razgovarati pristojnije i normalnije! - kaže se u najavi RTL.

I OPOZICIJU SRAMOTA

Ovo brisanje patosa i elementarnu nepripremljenost svog kandidata prokomentarisali su i opozicionari na društvenim mrežama, pa je tako Goran Radojev, funkcioner DS, apelovao na Dragana Đilasa da drži Obradovića sakrivenog do izbora jer, ukoliko se i dalje bude pojavljivao javno, nestaće im i ono malo podrške što su imali.

- Posle večerašnje emisije "Reč na reč" imam samo jedan savet - nemojte više slati Vladimira Obradovića u duele, pogotovo ne ovako loše pripremljenog, ako zaista želite pobedu u Beogradu - napisao je Radojev.

Politički analitičar Stevica Deđanski kaže da je uobičajeno da se u kampanji čovek poziva na rezultate, ono što je nekad uradio dok je bio na vlasti, ali da SSP jednostavno nema na šta da se pozove.

- Druga opcija, pored toga da ističeš šta si nekad uradio, jeste i da guraš svoje ideje, ali oni ni to nemaju. Ovo što je Šapić rekao je samo dodatak svemu tome, on zna da nisu sposobni ništa da urade, odgovorio im je na pravi način - kaže Deđanski.

Boško zaboravio ko je prodavao Kosovo

Republika

Foto: Tanjug Strahinja Acimovic

Boško Obradović

Boško Obradović, lider Dveri, poručio je da će vratiti pregovore iz EU u UN. To možda i ne bi bilo sporno da pregovori iz UN nisu izmešteni u EU upravo u vreme Dragana Đilasa i Vuka Jeremića, lidera NS, koji su Obradoviću donedavno bili saborci.
Na pitanje voditelja da li je to stvarno realno, Obradović je odgovorio:
- Pa većina zemalja UN ne priznaje kosovsku nezavisnost, dakle to je posao za srpsku diplomatiju a ne da se sklanjaju i slušaju šta pričaju Brisel, Vašington i američki ambasador.
Voditelj je na to poručio:
- Pa naša diplomatije je i dovela do toga da većina članica UN ne priznaje Kosovo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading