ĐILAS BEŽI OD KOSOVA KAO ĐAVO OD KRSTA! JEDINI SRBIN IZ JUŽNE POKRAJINE 97. NA LISTI: Jedno pričaju, drugo misle, a to što rade otkriva istinu

Autor: K. B. - E. S. T.

Vesti

28.11.2023

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ljiljana Smajlović: Oni se trude i da ne pričaju o Kosmetu da ne bi sebi pokvarili izborne šanse

ĐILAS BEŽI OD KOSOVA KAO ĐAVO OD KRSTA! JEDINI SRBIN IZ JUŽNE POKRAJINE 97. NA LISTI: Jedno pričaju, drugo misle, a to što rade otkriva istinu

Foto: ST/V.Lukić

Mada se izborna kampanja zahuktala, a pitanje južne srpske pokrajine je visoko na listi prioriteta, opozicija upadljivo ćuti o Kosovu. Ni reč nismo čuli o njihovim namerama za rešavanje ovog problema, ćutali su kad su Srbi, bez ikakvih dokaza, hapšeni ili prebijani dole, kao i kad je po nalogu francuskog i nemačkog ambasadora u Prištini pomeren spomenik posvećen palim srpskim vojnicima u Prvom svetskom ratu.

A možda najbolji dokaz njihovog odnosa prema Kosovu su dali sami opozicionari: predstavnika s Kosova na listi kandidata za narodne poslanike "Srbija protiv nasilja" stavili su tek na 97. mesto. U prevodu, ništa od njegovog ulaska u Skupštinu.

BEŽANIJA

Bežanje opozicionara od teme Kosova prokomentarisala je i novinarka Ljiljana Smajlović, gostujući u jednoj TV emisiji.

- Da kažemo otvoreno, neka od ovih pitanja što ste vi pomenuli, Srebrenica, genocid, Kosovo... Mi smo gledali na opozicionim televizijama emisije gde svi sede kao da su izborni štab i govore najbolje je da o tome ne pričamo, to će samo da nam pokvari izborne šanse. Najbolje da vi ni međusobno ne ulazite ni u kakve debate oko Kosova, što da sebi potkopavate pozicije - navela je Smajlovićeva i dodala:

- To sam našla kod Marka Jakšića, opozicionog političara s Kosova, on kaže kako je moguće da na listi "Srbija protiv nasilja" prvi srpski opozicioni lider s Kosova Slaviša Ristić bude na 97. mestu. Ja pretpostavljam da ni najveći optimisti u opoziciji ili u strankama koje stoje iza "Srbija protiv nasilja" ne očekuje da će da uđe 100 njihovih predstavnika u parlament.

Smajlovićeva je navela i da postoje stvari koje se neprekidno dešavaju oko Kosova i za koje je nejasno zašto se ne podigne čitava opozicija. Kao primer navela je rušenje spomenika našim vojnicima.

- Ako nećete da se zamerite Briselu, Ursuli fon der Lajen, Makronu, zar ne bi mogla opozicija da izađe oko takvih stvari i kaže: "Ovo je skandalozno, mi smo u svađi s Vučićem, ali da znate oko Srba na Kosovu nismo u svađi, mi ćemo da štitimo njihove interese, mi vidimo šta se dešava."

Jovanović odgovara Kurtiju, pa slobodno ulazi na KiM

Republika

Foto: Tanjug

Miloš Jovanović

Miloš Jovanović, lider Novog DSS, malo-malo, pa kritikuje predstavnike vlasti upravo na temi Kosova. A taj isti Miloš Jovanović, iako glumi velikog patriotu, bez ikakvih problema prelazi preko administrativne linije, dok je srpskim zvaničnicima režim Aljbina Kurtija, premijera privremenih prištinskih institucija, to onemogućio.
Jasno je, dakle, da Kurti ne doživljava Jovanovića kao pretnju i da mu u njegovoj politici ništa ne smeta. 

TO JE ČINJENICA

Prema rečima političkog analitičara Dejana Miletića, činjenica je da opozicija KiM koristi samo kao način da optereti vlast, da je prikaže kao nesposobnu da reši taj problem.

- To je jedna strana opozicionog delovanja, a druga je da nemaju želju da se uhvate ukoštac s ovim problemom. Njima je pitanje Kosova samo sredstvo da dođu na vlast, a ne da daju doprinos rešavanju tog problema i boljem životu Srba na KiM - dodaje Miletić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (20)

Loading
Dada

28.11.2023 20:38

Opozicija trenutno izgleda neaktivna po pitanju Kosova. Narod podrazumeva jedno,zapad im traži drugo,oni svi zajedno nesložni. Vrlo su neorganizovani i nepouzdani.

Milenko

28.11.2023 20:38

Srbi sa KiM ne žele ništa da imaju sa čovekom koji je učestvovao u vlasti i te 2004. i 2008. kada su se strašne stvari dešavale.

Dare

28.11.2023 20:40

Odsustvo izjava o Kosovu ukazuje i na nedostatak jasnog stava. Opozicija ne misli o tome,oni samo žele vlast.

Dada

28.11.2023 20:42

Opozicionari su postavili predstavnika s Kosmeta na nisko mesto na listi, što ukazuje i na nedostatak podrške za rešavanje ovog pitanja. A to je vrlo važno pitanje za Srbiju