ZAHVALAN SAM VAŠIM RODITELJIMA ŠTO ČUVAJU OGNJIŠTE I DOMOVINU! Predsednik ugostio decu iz Zvečana!

Autor:

Vesti

26.11.2023

09:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas učenike i nastavnike Osnovne škole „Sveti Sava“ iz Žerovnice u Opštini Zvečan sa Kosova i Metohije.

ZAHVALAN SAM VAŠIM RODITELJIMA ŠTO ČUVAJU OGNJIŠTE I DOMOVINU! Predsednik ugostio decu iz Zvečana!

Foto: FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bg

FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bg

Đaci iz Zvečana borave u Beogradu, u organizaciji Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Kancelarije za KiM i Udruženja ratnih dobrovoljaca 1912-1918 potomaka i poštovalaca.

Obraćanje predsednika

Predsednik je istakao da će nastaviti sa ulaganjem u obrazovanje na Kosovu i Metohiji.

- Draga deco sa Kosova i Metohije, iz Žerovnice, mnogo sam srećan što vas vidim danas ovde u Beogradu. Radostan sam što ste pre dolaska u Palatu Srbija posetili i Studenicu i Žiču, naše velike svetinje.

- I ono što ste pitali za muzički kabinet, do računajte da je rešeno. Mi smo u prethodnom periodu uradili potpuno nove tri škole, renovirali oko dvadeset. Posebno sam srećan što imate divne nastavnike i vaspitače. Oni vam nedvosmisleno govore kakva je budućnost pred vama, šta je to što morate da znate da pomognete svojoj zemlji - ističe Vučić.

On dodaje da je zahvalan roditeljima mališana koji štite i brane državu Srbiju.

- I u uslovima najgoreg progona oni znaju da imaju jednu zemlju, a to je Srbija. Hvala vam draga deco što ćete svojim obrazovanjem doprineti napretku Srbija. Ako postoji još nešto što mislite da možemo da uradimo, mi ćemo uraditi. Molim vas da nam to kažete. I srećan sam što ste videli kako nam izgleda Hram Svetog Save, ali sam posebno srećan kada znam da smo makar malo pomogli našim svetinjama na KiM - rekao je predsednik.

On se zahvalio deci, roditeljima i nastavnicima, nakon čega se obratio učenik Đorđe Milić.

Hvala vam na gostoprimstvu i podršci narodu na Kosovu i Metohiji, rekao je učenik, i uručio predsedniku knjigu o znamenitim Srbima sa KiM.

- Za uspomenu na susret sa decom sa KiM. Divno je napisana posveta. Rekli su mi da Đorđe nema nikakvu tremu - kazao je Vučić.

Predsednik je od mališana dobio i poklon, a i za njih su bili obezbeđeni prigodni pokloni.

Republika

Foto: FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bg

Predsednik Aleksandar Vučić

Đaci sa Kosova i Metohije obišli su Narodnu skupštinu, kao i Skupštinu Grada Beograda.

Odgovori na pitanja novinara

- Neće biti više reči osim toga. NATO se s pravom poziva na rezoluciju 1244 i svoj mandat crpi iz re rezolucije. A kada ih pitate za druge norme iz te rezolucije kažu vam da ne gledate u prošlost. Svaki razgovor je važan, ali suštinski, njihov cilj je da nas primoraju u kom ćemo na jedan ili drugi način da priznamo nezavisnost Kosova. Nisu sve ove pretnje bile uzaludne mesecima unazad, pa dođete u Brisel, pa iznenada kažu potpiši.

- Nećemo da ih pustimo u Ujedinjene nacije. Morate da znate da je to lako reći, ali za sve to postoje posledice. To ljudi u srbiji moraju da znaju. Nemojte da vas lažu da neće biti posledica. Nisu džabe bile sve ove pretnje - rekao je na pitanje o članstvu tzv. Kosova u UN.

- VI ih pitate o ranjavanju Dragiše Galjaka, o ranjavanju dece, oni kažu "Ma hajde, sitničariš, to su detalji". Ne, neću nikada ništa potpisati! To sam rekao i Lajčaku, Meloni, Makronu, njih šestoro je bilo tu!

- Da se pravdam nekome i da vičem, da stavim tri uzvičnika na kraju rečenice, to je onda valjda uverljivije... 

- Niko od njih im ne kaže nisi u pravu kada je u  pitanju Rezolucija 1244, Povelja un, oni sve to znaju. Ali sila boga ne moli, oni su silni i jaki i mogu sve! Mi smo imali predloge da dođu porodice nestalih i sa srpskih i albanskih strana, albanski predstavnici kažu "nama nisu potrebne porodice", ali čekajte, mi to radimo zbog tih porodica, da bi našli mir, da znaju gde su pokopani, da znaju šta im se desilo. Onda čujete i od predstavnika Mmeđunarodne zajednice- detalji. Što nam lepo kažete da vas ne interesuju nestala lica? Govore o tome veoma otvoreno, kao što i mi govorimo otvoreno! Nema tu igri u rukavicama. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading