DVODNEVNA POSETA PREDSEDNIKA KIPRA! Hristodulidis sutra u Srbiji - ugostiće ga Vučić!

Autor:

Vesti

21.11.2023

15:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sutra u Srbiji zvanična poseta predsednika Republike Kipar.

DVODNEVNA POSETA PREDSEDNIKA KIPRA! Hristodulidis sutra u Srbiji - ugostiće ga Vučić!

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Aleksandar Vučić

Predsednik Republike Kipar Nikos Hristodulidis boraviće u dvodnevnoj zvaničnoj poseti Srbiji, gde će biti gost predsednika Aleksandra Vučića. Svečani doček za kiparskog predsednika biće organizovan ispred Palate Srbija, nakon čega će se održati sastanak dvojice predsednika, saopštila je pres-služba predsednika.

Tokom posete, planiran je i plenarni sastanak delegacija Srbije i Republike Kipar, kao i izjave za medije dvojice predsednika. Ova poseta ima za cilj jačanje saradnje između dve zemlje, a poseban akcenat biće stavljen na potpisivanje memoranduma o razumevanju.

Savet za saradnju Republike Srbije i Republike Kipar održaće se drugog dana posete, a očekuje se i ceremonija potpisivanja niza memoranduma u prisustvu dvojice predsednika.

Kiparski predsednik Nikos Hristodulidis dolazi u Srbiju u trenutku kada se odnosi između dve zemlje nalaze na veoma visokom nivou. 

Tokom posete, biće razmotreno jačanje saradnje u oblasti ekonomije, trgovine, kulture i obrazovanja, kao i razmena iskustava u borbi protiv pandemije koronavirusa. Takođe, biće istaknut značaj očuvanja mira i stabilnosti u regionu, kao i podrška Srbiji na njenom evropskom putu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading