MILIĆEVIĆ: Potrebna nam je politika kakvu vodi Aleksandar Vučić

Autor:

Vesti

11.11.2023

21:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Govoreći o predstojećim izborima ministar Milićević je istakao da je na njemu da radi posao za koji je preuzeo odgovornost.

MILIĆEVIĆ: Potrebna nam je politika kakvu vodi Aleksandar Vučić

Foto: Miroslav Milovanović

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za oblast odnosa sa dijasporom Đorđe Milićević otvorio je večeras na Srebrnom jezeru sportaski kamp za decu iz regiona i dijaspore „Srbija te zove“. Na kampu učestvuje više od 200 mališana srpskog porekla iz četrnaest zemalja. 

- Draga deco, svima hvala što ste došli u svoju Srbiju na ovaj turnir. I svi vi koji ste večeras ovde ste pobednici. Ali, posebno hvala našim mališanima sa Kosova i Metohije, iz Štrpca, koji na ovom turniru s ponosom predstavljaju Srbiju - rekao je ministar u obraćanju učesnicima turnira i posebno im ukazao na važnost bavljenja sportom, ali i na to da gde god živeli nikada ne zaborave ko su i odakle su. 

Govoreći o predstojećim izborima ministar Milićević je istakao da je na njemu da radi posao za koji je preuzeo odgovornost.

- Kad dođe vreme, građani će odlučiti kako i na koji način će nekome ukazati poverenje. Ciljeve koje smo definisali nastavljamo i pre 17. decembra i posle, a potrebna nam je mudra i racionalna politika kakvu vodi predsednik Republike Aleksandar Vučić i državno rukovodstvo - istakao je ministar. 

Nakon svečanog otvaranja odigrana je revijalna utakmica između mladih nada FK Crvena zvezda i „Drim tima turnira“ u kom su zaigrali i ministar Milićević i proslavljeni sportista Nikola Rađen. Petlići crveno-belih ubedljivo su porazili seniore iz Drim tima rezultatom 6:2.

Svečanom otvaranju turnira prisustvovali su i politički lider Srba u Severnoj Makedoniji Ivan Stojiljković, kao i novinari srpskih medija iz Austrije, Slovenije, Mađarske, Rumunije, Republike Srpske i Severne Makedonije. Svi oni ovog vikenda zajedno sa kolegama iz Srbije učestvuju na seminaru „Mostovi do zavičaja“ koji je organizovao Kabinet ministra Milićevića, a u cilju jačanja veza i saradnje medijskih radnika iz matice i dijaspore.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (11)

Loading
Maka

11.11.2023 21:08

I više nego potreban, i nadamo se da većinska Srbija isto to misli.

Maja

11.11.2023 21:08

Inicijativa Ministra bez portfelja odražava šire zalaganje za podršku mladima i očuvanje srpskog nasleđa širom sveta.

Kristina

11.11.2023 21:08

Svi prepoznaju dobro u politici predsednika Vučića.

Mila

11.11.2023 21:09

Sportski kamp kao platforma za okupljanje dece iz dijaspore doprinosi jačanju kulturne raznolikosti i međunarodnog prijateljstva