MIKI ALEKSIĆ IZIGRAO BORISA TADIĆA! Opšti rat u opoziciji: "Iznećemo sve detalje pregovora!"

Autor:

Vesti

03.11.2023

09:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uprkos nagađanjima da će Miroslav Aleksić iz Narodne stranke i Boris Tadić iz SDS-a zajedno nastupiti na predstojećim izborima, to se neće dogoditi.

MIKI ALEKSIĆ IZIGRAO BORISA TADIĆA! Opšti rat u opoziciji: "Iznećemo sve detalje pregovora!"

Foto: Printscreen YT/Nova S, Tanjug/J. ILIĆ

Do raskola u opoziciji je došlo nedavno, a odmah se i oglasio Tadić, lider SDS-a.

- Uprkos tome što smo i danas javno pozvani da se izjasnimo i što smo javno to još jutros i uradili, Miroslav Aleksić ispred liste “Srbija protiv nasilja” nas je obavestio da za SDS ipak nema mesta na toj listi. Šokirani smo navedenim razlogom da smo prekasno odgovorili! Naime, SDS je prihvatila minimum uslova još pre više nedelja odmah na početku pregovora, kada smo uostalom i postigli dogovor, a danas smo to samo i javno ponovili, jer je Aleksić i danas javno rekao da se čeka odgovor SDS-a - napisao je Tadić na mreži X.

 

- Posebno smo šokirani činjenicom da se ispostavilo da su pregovori sa Aleksićem zapravo bili pregovori o potkupljivanju naših funkcionera poslaničkim mestima da predju u njegovu stranku, a ne stvarno pregovori o učešću SDS-a na listi “Srbija protiv nasilja”.

 

Izražavamo žaljenje zbog toga što je propuštena još jedna šansa za stvarnom zajedničkom borbom i jer se ponovo pod okriljem parole o jedinstvu opozicije zapravo radilo o uništavanju opozicionih stranaka. Aleksić je više puta menjao uslove i nakon što je dogovor postignut. Ne želeći da diskreditujemo ovu listu nismo to hteli javno da iznosimo, jer ucene pred kojima smo se našli svakako nisu borba protiv nasilja, već suprotno. Medjutim, više ne postoji razlog da ćutimo - dodao je.
 

 

 

"Iznećemo sve detalje"

Dalje, Tadić kaže da će građanima sve obelodaniti.

- I zato ćemo izneti sve detalje pregovora koji su rezultirali preuzimanjem funkcionera SDSa tokom pregovora, nedemokratskim ucenama i na kraju besmislenim izgovorima. Gradjani imaju pravo da znaju punu istinu. U okolnostima u kojima je svaki procenat bitan, nemamo nikakvo razumevanje za stavljanje ličnih interesa iznad opštih. Bili smo uvereni da je Aleksiću cilj jačanje opozicije, a ne izgradnja sopstvene stranke zakulisnim napadanjem drugih opozicionih stranaka. Tok i epilog pregovora nas je razuverio da ova lista zaista zastupa vrednosti i ciljeve iza kojih smo bili spremni da stanemo. SDS nadalje ne nosi ni trunku odgovornosti za epilog ovakvih odluka liste “Srbija protiv nasilja” - naveo je on.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (27)

Loading
Cedomir

03.11.2023 09:21

Aleksić parama može sa kupi druge opozicione aktiviste,ali podršku naroda ne može !

Cedomir

03.11.2023 09:22

Počelo je počelo!!!Opozicionari kao rogovi u vreći!

Cedomir

03.11.2023 09:24

Izbori tek raspisani,a oni počeli da otimaju jedni od drugih.Zamuslite šta bi tek bilo kad bi došli na vlast!?

Cedomir

03.11.2023 09:26

Još ni potpise za listu nisu predali,a već su počeli da se kolju između sebe!Jednom recju opozicija!