KURTI NEĆE PRISTATI NA POVLAČENJE, CILJ MU JE ETNIČKO ČIŠĆENJE SRBA SA KIM! Petković razobličio njegove laži i namere: Priprema teren za novi progon!

Autor:

Vesti

12.10.2023

11:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Okupatori su uvek u istoriji nastojali da se predstave kao zaštitnici porobljenih, međutim Kurtijeva taktika 'okupiram te za tvoje dobro' neće proći kod srpskog naroda - rekao je Petković

KURTI NEĆE PRISTATI NA POVLAČENJE, CILJ MU JE ETNIČKO ČIŠĆENJE SRBA SA KIM! Petković razobličio njegove laži i namere: Priprema teren za novi progon!

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Petar Petković

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti brutalnom kampanjom laži i dezinformacija počeo da priprema teren za novi teror i progon srpskog naroda na severu Kosova i Metohije.

Sada je jasno da će nastaviti da se služi neodrživim teorijama zavere i izmišljenim pretnjama kako bi u predstojećem periodu još više pojačao represiju nad Srbima, kazao je Petković.

- Okupatori su uvek u istoriji nastojali da se predstave kao zaštitnici porobljenih, međutim Kurtijeva taktika 'okupiram te za tvoje dobro' neće proći kod srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, koji je odavno prozreo namere Prištine i na svojoj koži svakodnevno oseća posledice Kurtijevog terora. Isključivi izvor svih problema na Kosovu i Metohiji jesu Kurti i njegova zločinačka parapolicija koja seje teror i strah među mirnim srpskim narodom na severu pokrajine - rekao je Petković.

Prema njegovim rečima, zato jedini put ka izgradnji mira i spuštanju tenzija vodi preko neophodne deeskalacije koju Priština mora da sprovede i bez odlaganja povuče svoje policijske falange sa severa pokrajine, prestane sa svakodnevnim hapšenjima nevinih Srba i svakog drugog ugnjetavanja.

- Kurti svojevoljno neće pristati na bilo kakvo povlačenje, jer njegov cilj nisu ni dijalog ni normalizacija, već suštinska promena situacije na terenu, kroz perfidno etničko čišćenje, pod maskom brige o bezbednosti na severu Kosova i Metohije. Zato je neophodno da uticajni međunarodni činioci na Kosovu i Metohiji pogledaju realnosti u oči, i zaustave Kurtijev projekat - rekao je Petković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (43)

Loading
Mila

12.10.2023 12:08

Ovako nesto zaista plasi, jer Kurti jasno i takticki radi sve kako bi sver KiM ocistio od Srba, a medjunarodna zajednica cuti i nista ne reaguje.

Dusan

12.10.2023 12:09

Kurtijeva samovolja i drčnost ne prestaju a sve pod okljiljem Zapada koji ništa po pitanju sankcionisanja istog ne preduzima

Zoran

12.10.2023 12:10

Kurti je veliko zlo opet planira kako Srbima da napakosti na KiM.

Đina

12.10.2023 12:12

Dok je god Kurti na vlasti u ovom delu Balkana mira nema. Covek koji zeli nemire, rat, glad. Klasicna izaslanik lucifera.