NAORUŽANI KURTIJEVI POLICAJCI OTELI LAZARA NA JARINJU! Jezivi detalji jutrošnjeg hapšenja: Srbin odveden u nepoznatom pravcu

Autor:

Vesti

01.10.2023

12:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Porodici i prijateljima nije dato nikakvo obrazloženje niti gde ga vode, pa advokat pokušava da sazna gde je Lazar završio.

NAORUŽANI KURTIJEVI POLICAJCI OTELI LAZARA NA JARINJU! Jezivi detalji jutrošnjeg hapšenja: Srbin odveden u nepoznatom pravcu

Foto: Tanjug/AP/Dejan Simicevic

Kurtijeva policija je na Jarinju "praktično otela" Lazara J., koji je krenuo na sahranu jednog od ubijenih Srba kod Banjske, najnoviji su detalji hapšenja na administrativnom prelazu jutros!

Mladić poreklom iz Kosovske Mitrovice pošao je na sahranu jednom od ubijenih Srba, kada je bez ikakvih razloga uhapšen od strane Kurtijeve policije.

Tim povodom oglasila se i Srpska lista i saopštila nove detalje ovog bezumnog čina.

Porodici i prijateljima nije dato nikakvo obrazloženje ovakog ponašanja policajaca na prelazu, niti im je predočen razlog za njegovo lišenje slobode. U ovom trenutku advokat pokušava da sazna gde se nalazi Lazar.

Uz ćutanje međunarodne zajednice nastavlja se progon srpskog naroda na Kosovu i Metohiji od strane Kurtijevog režima, poručuje Srpska lista i dodaje da se incidenti ređaju na KiM, u trenucima velike žalosti srpskog naroda.

- Ova otmica, i brutalnost Kurtijevog režima očigledno je posledica ćutanja međunarodne zajednice koja sada i bez oklevanja očigledno dozvoljava sve ono što Kurti radi srpskom narodu, a što su do pre nedelju dana činili prikrivenouz lažne pozive Kurtiju da deeskalira situaciju - navode iz Srpske liste.

"Direktna i sračunata namera Aljbina Kurtija"

 

Kancelarija za Kosovo i Metohiju obezbedila je advokata koji pokušava da utvrdi sve okolnosti njegovog hapšenja.

- Trenutak koji je Priština izabrala za privođenje Lazara J. pokazuje direktnu i sračunatu nameru Kurtija i njegovih ekstremista da Srbima zagorčaju život, da ih hapšenjima, lažnim optužnicama, prebijanjima, vređanjima po nacionalnoj osnovi nateraju da napuste svoja vekovna ognjišta i sever Kosova i Metohije etnički očiste od Srba - ističu iz Kancelarije za KiM.

Inače, na Kosovu i Metohiji u toku je poslednji opraštaj od Stefana, Bojana i Igora, koji su ubijeni u oružanom sukobu u Banjskoj.

Republika

Foto: Privatna arhiva

 

 

U Rudare su posmrtni ostaci Stefana iz Zvečana, Bojana i Igora rodom iz Leposavića, stigli u dvoja pogrebnih vozila oko 16 časova.

Jecaji rodbine, krici dece i članova porodice paraju nebo, prenose reporteri sa lica mesta, a ispred kuće Nedeljkovića u Zvečanu, komšije i prijatelji došli su da izjave saučešće. Skamenjenih lica stajali su na putu ispred kuće, u mimohodu, da odaju počast ovom vrsnom sportisti i ocu tri maloletne devojčice.

Stefan će danas u 15 časova, po želji porodice, biti sahranjen u Vrnjačkoj Banji.

BONUS VIDEO

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (8)

Loading
Ena

01.10.2023 13:00

Kurtijevi teroristi mogu da rade na KiM šta god hoće jer imaju podršku Zapadnih sila.

Sanja

01.10.2023 13:00

Sramno ponasanje Kurtijevih policajaca i hapšenje Srba bez ikakvog razloga je za svaki vid osude.

Ana

01.10.2023 13:02

Kurti ne odustaje od svog terora. Dno dna!

Sara

01.10.2023 13:03

Ovaj Kurtijev potez prelazi granice