JEZIVA PORUKA MRŽNJE NA SRPSKOJ ŠKOLI NA KIM! Ispisane oznake terorističke organizacije koja je mučila i ubijala Srbe

Autor:

Vesti

20.09.2023

10:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nespremnost da se na KiM omoguće uslove za normalan život srpskom narodu, jeste poziv svakom nasilniku da se ustremi na komšije druge nacije i vere - poručuju iz Kancelarije za KiM

JEZIVA PORUKA MRŽNJE NA SRPSKOJ ŠKOLI NA KIM! Ispisane oznake terorističke organizacije koja je mučila i ubijala Srbe

Foto: Kancelarija za KiM

Na školi "Sveti Sava" u Klokotu na KiM ispisani su grafiti terorističke OVK, paravojne organizacije koja je odgovorna za svirepa mučenja, otmice i ubistva srpskog naroda na KiM!

Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju poručuju da su ovo poruke mržnje prema svemu srpskom.

Ova poruka na zidu škole, koju pohađa više od 70 dece, još jedna je zabrinjavajuća potvrda da je mržnja prema svemu srpskom, čak i deci, ideološka osnova politike Aljbina Kurtija, i da je opasnost od nekontrolisane destabilizacije i eskalacije nasilja sveprisutna na Kosovu i Metohiji, poručili su u saopštenju.

- Da grafiti koji slave terorističku organizaciju UČK i poruke 'Fuck Serbia' na školi nisu puki čin huliganizma, već ozbiljna pretnja, govori nam i činjenica da su u napadima albanskih ekstremista ove godine u dva navrata rane od vatrenog oružja zadobila srpska deca, što su i javnost i pravosuđe u Prištini tretirali gotovo kao najobičniji prekršaj - saopštila je Kancelarija.

Republika

Foto: Канцеларија за Косово и Метохију

 

Ako se oni koji pucaju na srpsku decu tretiraju kao počinioci saobraćajnih prekršaja, primetila je Kancelarija, od čega imaju da zaziru oni koji sejući strah među srpskom decom zapravo žele da nateraju njihove roditelje na odlazak sa Kosova i Metohije.

- Kurtijevo odbijanje dijaloga i nespremnost da na Kosovu i Metohiji omogući uslove za normalan život srpskom narodu, jeste implicitan poziv svakom albanskom nasilniku i ekstremisti da se ustremi na komšije druge nacije i vere, jer nasilje i ekstremizam su, u Kurtijevom poimanju sveta, očigledno pozitivne vrednosti, što je bez zadrške i javno potvrdio izrekavši da će Srbi da 'pate i plate - ističe Kancelarija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading