OPOZICIJA NAČISTO PRSLA: Lutovac pre 20 dana bežao od izbora ko đavo od krsta, sad kuka kako ih jedva čeka!

Autor:

Vesti

05.09.2023

15:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Koliko je opozicija izgubila kompas najbolje svedoči što su pre samo 20 dana tražili prelaznu vladu, pa tek onda izbore, a sad poručuju da hoće odmah izbore na svim nivoima

OPOZICIJA NAČISTO PRSLA: Lutovac pre 20 dana bežao od izbora ko đavo od krsta, sad kuka kako ih jedva čeka!

Foto: Twitter/Printscreen

Zoran Lutovac, lider DS, poručio je jutros da opozicija traži hitno raspisivanje vanrednih parlamentarnih i beogradskih izbora do kraja ove godine. I to bi i moglo da se razume, da ta ista opozicija, odnosno taj isti Lutovac pre manje od tri nedelje nije kukao da oni neće na izbore, već da traže prelaznu vladu i ispunjavanje svih zahteva protesta protiv nasilja!

Foto: Republika.rs

Opozicija je prvo tražila ispunjenje zahteva protesta

- Mi ćemo zahtevati parlamentarne izbore, a uz njih i beogradske. Uspehom na parlamentarnim izborima mi možemo da ispunimo zahteve protesta. Mi tražimo podršku građana da na parlamentarnim izborima dobijemo podršku i ispunimo te zahteve i stabilizujemo društvene prilike - istakao je Lutovac.

Prema rečima poslanika Radomira Lazovića, oni će blokirati sednicu parlamenta dok ne dobiju odgovor o raspisivanju izbora. 

Međutim, isti ti opozicionari su do nedavno kukali da neće izbore, dok se prvo ne ispune zahtevi protesta i ne formira prelazna vlada. Neki i jesu tražili odmah sve izbore, ali je upravo Zoran Lutovac tada govorio da su to pojedinačni zahtevi i da treba prvo da se reše prioritetnije stvari.

Lutovac, kako su preneli mediji sredinom avgusta, nije dao automatsku podršku opozicionarima koji traže beogradske izbore, jer smatra da Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, pričom o beogradskim izborima skreće pažnju sa protesta zbog opšeg nezadovoljstva. 

- Nama su potrebni pravi izbori na svim nivoima, a to podrazumeva stvaranje prelazne vlade, koja bi obezbedila uslove za održavanje takvih izbora - kazao je tada Lutovac. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (26)

Loading
Kristina

05.09.2023 15:35

Lutovac ne zna šta hoće.

Ivan

05.09.2023 15:49

Ova opozicija je smešna valjda i sama sebi

Ivan

05.09.2023 15:51

Opozicija je potpuno bez ikakve smislene političke ideje, jedino ume da pribegava nasilju

Predrag

05.09.2023 15:56

Nemaju nikakvu podršku naroda a hoće da država baca pare na preskupe prevremene izbore