MILIĆEVIĆ I PALMA OTVORILI U JAGODINI SPORTSKO-OBRAZOVNI KAMP ZA MLADE IZ DIJASPORE: U kampu boravi 100 dece iz Istočnog Sarajeva, Rogatice i Višegrada iz Republike Srpske (VIDEO)

Autor:

Vesti

06.08.2023

13:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbi iz Republike Srpske ne mogu biti dijaspora Srebiji niti Srbi iz Srbije mogu biti dijaspora Republici Srpskoj, rekao Milićević.

MILIĆEVIĆ I PALMA OTVORILI U JAGODINI SPORTSKO-OBRAZOVNI KAMP ZA MLADE IZ DIJASPORE: U kampu boravi 100 dece iz Istočnog Sarajeva, Rogatice i Višegrada iz Republike Srpske (VIDEO)

Foto: Jedinstvena Srbija

U Sportsko - obrazovnom kampu u Jagodini boravi 100 dece iz Istočnog Sarajeva, Rogatice i Višegrada iz Republike Srpske i to su deca iz fudbalskih klubova iz tih mesta, za koje je danas na Gradskom stadionu u Jagodini otvoren sportski kamp. Ministar zadužen za dijasporu u Vladi Srbije Đorđe Milićević izjavio je da je njegovo ministarstvo organizovalo 22 tematska kampa u 22 grada i opštine u Srbiji za mlade iz dijaspore i regiona.

- Naš cilj je bio da napravimo program koji će biti usmeren ka mladima iz dijaspore i regiona i da kroz 3 tematska kampa, jedan je naučno – obrazovni ili eko kamp, drugi je sportski, a treći su kulturno umetnička društva, približimo maticu deci iz dijaspore i regiona. Do kraja avgusta će ukupno 5000 dece iz dijaspore i regiona proći kroz 22 kampa u 22 grada i opštine Srbije i ja se zahvaljujem gradu Jagodini što je uzeo učešće u organizovanju sportskog kampa. Suština je, kada mladi ljudi dođu u Srbiju, uglavnom upoznaju naš glavni grad Beograd, ali mi smo se potrudili da upoznaju i unutrašnjost Srbije, jer što više upoznaju celu Srbiju više ćemo približiti Srbiju njihovom srcu. A što se tiče Republike Srpske, ne mogu Srbi iz Republike Srpske biti dijaspora za Srbiju, niti Srbi iz Srbije mogu biti dijaspora za Republiku Srpsku - poručio je ministar Milićević.

Foto: Jedinstvena Srbija

 

PALMA : DA SE TAKMIČITE U SPORTU, A NE PO NACIONALNOM PITANJU

- Želim da vam kažem da sport spaja ljude i moja poruka vama iz Republike Srpske je da se družite sa decom drugih nacionalnosti u Republici Srpskoj i da ne ličite na neke druge koji bi stalno da se svađaju sa srpskim narodom“, rekao je predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma obraćajući se deci iz Republike Srpske. „ Vi ste došli u grad Jagodinu, gde lokalna samouprava finansira sve sportske klubove na svojoj teritoriji. Kada stvorite uslove, onda se javi masovnost, a kada imate masovnost, onda se nađu i talenti za pojedine sportove. Vlada Republike Srbije, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i resorni ministar Đorđe Milićević vode računa o Srbima u dijaspori i regionu. Moja poruka vama je da se bavite sportom, jer sport pravi mostove i oni koji se bave sportom ne misle nikome ništa loše. I da kažete vašim komšijama i Hrvatima i Bošnjacima da hoćete da se takmičite u sportu, a ne po nacionalnom pitanju i da jedni druge ne mrze, jer Srbija i Srbi ne mrze nikoga - naglasio je Dragan Marković Palma. Na gradskom stadionu u Jagodini zajedno su trenirala deca iz Republike Srpske njih 100, mladi fudbaleri FK Jagodina, kao i devojke iz Ženskog fudbalskog kluba Jagodina. Deca iz Republike Srpske obišla su jagodinske turističke destinacije, Akva park, Muzej voštanih figura, Zoološki vrt kao i šetalište Potok sa najvećim veštačkim vodopadom u ovom delu Evrope.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading