ĐILAS PREBIO PSA ZBOG ĆURKE, NIJE SE OBAZIRAO NA MOLBE DA PRESTANE: Otkrivena mračna strana opozicionog lidera

Autor:

Vesti

01.08.2023

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragan je bio je ljut što je njegov ljubimac čerupao pticu. Na imanju su kamere i imam snimak, kaže njegov donedavni saborac Dejan Bulatović.

ĐILAS PREBIO PSA ZBOG ĆURKE, NIJE SE OBAZIRAO NA MOLBE DA PRESTANE: Otkrivena mračna strana opozicionog lidera

Foto: ST/Nemanja Pančić, Instagram

Dragan Đilas, lider SSP kog su i ranije pratila svedočenja da je izazivao nasilne incidente, brutalno je tukao pesnicama po glavi svog psa, kog je pre izvesnog vremena udomio, i to naočigled jedne od ćerki, koja je doživela traumu. Snimak ovog nasilja nad jadnom i nemoćnom životinjom poseduje samostalni poslanik Dejan Bulatović jer se incident dogodio na njegovom imanju, koje je opasano kamerama.

KER GA NE SLUŠA

- Đilas je 2021. došao kod mene na imanje, u selo Batrovci, s ćerkom (ime poznato redakciji). Došli su na trešnje. Sa sobom su poveli i psa kog je udomio. Otišli smo u voćnjak, tu su bile puštene ćurke i kokoške i njegov pas je napao ćurana. Pas je verovatno imao nečeg lovačkog u sebi, tako je reagovao, zaleteo se i počeo da čerupa ćurana. Đilas ga je uhvatio, počeo da viče: "Pusti", ali pas nije hteo. Dragan je onda uhvatio psa, doveo do izlaza i počeo da ga tuče - priča Bulatović u razgovoru za Republiku.

Bulatović u jednom dahu priča da je Đilas nesrećnu životinju udarao pesnicom po glavi.

- Ćerka ga je molila da prestane, dobila je slom živaca, mnogo je loše izgledala. I sam sam ga opominjao da prestane. Pas je napao ćurana, dešava se to, a i ćuran je živ, ali on je bio toliko ljut i besan i iživljavao se. Ajde što mene nije čuo, ali ćerku... Psa je bukvalno prebio i odveo ga u treće dvorište, gde ga je vezao i ostavio dok nisu pošli kući - kaže Bulatović.

On odaje i da na imanju ima kamere, pa je ovaj monstruozni čin snimljen.

- Imam snimak svega toga. Ako Đilas kaže da sve ovo što sam ispričao nije istina, ja ću to (snimak) izneti u javnost. Ako ćuti, neću ulaziti u taj deo mizerije - ističe ovaj dojučerašnji Đilasov saborac.

Bulatović podseća i da se Đilas svojevremeno hvalio kako je usvojio (udomio) psa, da se predstavlja kao neko ko voli životinje, a da je istina daleko drugačija.

ČOVEK BEZ EMPATIJE

- Dragan nema empatiju prema ljudima i životinjama. On koristi ono što je popularno, a sad je to briga o životinjama, pa se hvali da ih i on voli, a nije tako. Pa pogledajte šta je meni uradio, a trebalo je da budemo kumovi. Kad mi je izgorelo domaćinstvo, pomogao mi je, pokazivao je empatiju, a čim sam ušao u sukob s Marinikom, on je pretio da, ako mu ne dam menice, pustiće mi tužbu. Kad mislim drugačije od njega, preti uzimanjem domaćinstva - dodaje Bulatović.

Na Đilasovom Instagram profilu mogu se videli fotografije psa kog pominje Bulatović. Naravno, opisi ispod slika su srceparajući, a na jednom snimku lider SSP mazi kucu.

Svi incidenti vođe SSP

1. Pretio Saši Milovanoviću pred ćerkom

Đilas je prošlog meseca na aerodromu pretio Saši Milovanoviću, direktoru Srpskog telegrafa, i to pred njegovom maloletnom ćerkom. Prilikom ukrcavanja na let za Istanbul, dok je Milovanović stajao s ćerkom u redu za bording, prišao mu je Đilas, dotakao ga po ramenu i zapretio:

- Zapamtićeš me što si pričao da sam nasilnik i da sam tukao tasta pred detetom. To ti neću oprostiti.

2. Napao ženu, pretukao tasta

Đilas je 2014. nasrnuo na svoju tada još uvek zakonitu suprugu Ivu Đilas, a njen otac Boban Pelević postavio se između njih da bi zaštitio ćerku, pa je zaradio masnicu ispod oka jer ga je zet udario. Sukob supružnika, koji već tada nisu živeli zajedno, izbio je zbog nemogućnosti da se dogovore oko podele imovine i plaćanja alimentacije. Ovaj incident je prijavljen policiji i sačinjena je službena beleška. Da ga je zet udario, potvrdio je i sam Pelević za medije.

3. Psovao policajca, pretio mu otkazom

Policajac Dejan Stević ispričao je da ga je Đilas, kog je zaustavio na putu zbog kršenja propisa, opsovao i bacio mu vizitkartu. "Evo, da znaš ko te je ostavio bez posla." Posle samo sat vremena od ovog događaja, pozvao ga je nadređeni s pitanjem: "Znaš li koga si zaustavio?" Razgovor s Đilasom je snimio diktafonom, zbog slučajeva kroz koje su prolazile njegove kolege, pa je onda snimak, kako je rekao, mogao da trampi za svoj mir.

Đilas ne odgovara

Draganu Đilasu smo poslali poruku, zatraživši mu komentar, obavešten je i o temi, ali nije odgovorio do zaključenja broja.

Kazna za mučenje životinja od novčane do dve godine

Kazne za maltretiranje životinja pooštrene su 2019, kada je došlo i do izmene člana 269 Krivičnog zakonika, posvećenog ubijanju i zlostavljanju životinja.

- Ko, kršeći propise, ubije, povredi, muči ili na drugi način zlostavlja životinju, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do dve godine - navodi se u Krivičnom zakoniku.

Advokat Svetozar Vujačić kaže da je novčana kazna za kršenje ovog člana do 100.000 dinara i otkriva da se priprema izmena Krivičnog zakonika za ovo delo jer je ono uzelo maha.

- To delo, mučenje i ubijanje životinja, biće obuhvaćeno izmenama u strožem smislu (strože kazne). Skoro svaki dan se neka životinja muči - kaže Vujačić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (62)

Loading
Vesna

01.08.2023 09:07

NJemu se po licu vidi da je nasilnik i da mu je potrrebna pomoć stručnih lica.

Milan

01.08.2023 09:12

Dragan Đilas je jedan običan nasilnik koji zaslužuje zatvorsku kaznu i doživotnu zabranu bavljenja politikom.

filip

01.08.2023 09:16

Ker ga ne slusa, a ne narod.

misterijanemoguca

01.08.2023 09:16

Tekst dosta toga kaže o psihičkom stanju Đilasa.