SRAMNA MANIPULACIJA BIVŠEG PREDSEDNIKA OPŠTINE GROCKA: Koristi smrt dece da proda placeve!

Autor:

Vesti

29.07.2023

16:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragoljub Simonović želi da uzme tri miliona evra za parcelu uz prelaz na kom je nedavno poginulo dvoje mladih

SRAMNA MANIPULACIJA BIVŠEG PREDSEDNIKA OPŠTINE GROCKA: Koristi smrt dece da proda placeve!

Foto: Tanjug/T. VALIČ, printscreen/geosrbija

Dragoljub Simonović, bivši predsednik opštine Grocka i bivši generalni direktor "Železnica Srbije", sprema proteste u Vrčinu, koristeći nedavnu tragediju kada je poginulo dvoje dece na pružnom prelazu u ovom kraju. U stvari, cilj je da natera državu da kupi njegovo zemljište uz pomenuti pružni prelaz za milione evra, saznaje Republika.

Građani ovog kraja su ga provalili, pa su tako centar i okolina Vrčina preksinoć oblepljeni plakatima sa slikom Simonovića i njegovog brata Slavka Simonovića, na kojima se, pod naslovom "Ološi", navodi:

Foto: Privatna arhiva

Vrčin je oblepljen plakatima o Simonoviću

- Tri godine kao generalni direktor "Železnica" nije uradio nijedan pružni prelaz, već je samo punio svoje džepove, a sada sa bratom zove ljude na protest, koristeći smrt dva anđela. Sramota!

Foto: Privatna arhiva

Na svakoj banderi u Vrčinu nalaze se plakati o Simonoviću

Smrt dva anđela koja se pominje u plakatu, po svemu sudeći, odnosi se na pogibiju dvoje mladih na pružnom prelazu kod Vrčina 25. jula. Tada je voz udario u putničko vozilo i na licu mesta usmrtio Anđelu Babić (15) i Vuka Gulana (18).

Uvidom u katastar, vidi se da se pružni prelaz na kom se desila nesreća nalazi tik uz parcele koje su u vlasništvu Jelene Simonović, ćerke Dragoljuba Simonovića. Prema rečima izvora našeg lista iz "Železnica Srbije", Simonovići su kupili ovu zemlju, a potom je Dragoljub Simonović 2014. i 2015. uradio projekat za podvožnjak između dve parcele njegove ćerke, a sve da bi naplatio pare za eksproprijaciju.

Foto: printscreen/geosrbija

Parcele u vlasništvu Simonovićeve ćerke su tik uz pružni prelaz na kome su poginula deca

- Simonović je, navodno, tražio tri miliona evra za eksproprijaciju, za to zemljište jer projekat ispravlja krivinu i ide kroz dve parcele njegove ćerke - kaže izvor našeg lista i dodaje:

- Direkcija za izgradnju opštine Grocka uradila je nabavku za izvođenje, ali je zbog kritika u medijima Simonović od toga odustao. Potom je u "Železnicama" raspisao nabavku i izabrao izvođača 2015. za pravljenje podvožnjaka koji bi prošao kroz dve ćerkine parcele, ali je zbog pritiska odbornika poništio nabavku jer su ga napali da pravi sebi kuću.

Inače, između dve parcele u vlasništvu Jelene Simonović postoji stari podvožnjak, koji se više ne koristi i koji bi kroz projekat trebalo da se proširi da bi zahvatio obe njegove parcele i da bi više naplatio od države.

Simonović: Prave od mene kriminalca, ćerka bi poklonila zemljište državi!

U izjavi za naš portal Simonović kaže da je njegova ćerka poklonila "tih tri-četiri metra zemljišta da se napravi podvožnjak" i da su priče o eksproprijaciji izmišljotina.

Foto: Tanjug/T. VALIČ

Dragoljub Simonović

- Mi smo planirali da poklonimo zajednici ako treba da se radi podvožnjak, ne znam koliko je ona platila zemljište. Podvožnjak je trebalo da bude niže 100 metara, tu je bila velika cev za odvod vode, bilo je lako da se uradi podvožnjak jer je nivelacija bila ispod pruge. I to nema veze s levim ili desnim zemljištem (koje je u vlasništvu njegove ćerke, prim. aut.) Tu je opština trebalo samo da premosti putnu mrežu, to nema veze sa mojom ćerkom, železničko zemljište postoji u dužini pruge - kaže Simonović.
Dodaje i da se on bori da se iseli podvožnjak:

- Napravili su od mene kriminalca, dok lopovi sede u Vladi. Napravljen je projekat za podvožnjak, usvojen na Vladi, a posle moje smene je ukinut. Nova garnitura je usvojila novi projekat, ne samo podvožnjak nego su sve rampe ukinute. Ja sam hteo podvožnjak, onda se ne bi koristio pružni prelaz.

Dobio pet godina zbog paljenja kuće novinaru

Dragoljub Simonović osuđen je 20. marta prvostepeno na pet godina zatvora zbog podstrekivanja na paljenje kuće novinaru Milanu Jovanoviću s portala Žig info.
Simonović je, kako se navodi, podstrekivao druga lica na krivično delo izazivanja opšte opasnosti. Kao izvršioci osuđeni su Aleksandar Marinković (4,5 godine), Vladimir Mihajlović (četiri godine) i Vladimir Novaković (3,5 godine). Jovanović je kritički pisao o rukovodstvu u opštini Grocka, ponajviše o Simonoviću.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading