SIMONOVIĆEV PRIJATELJ PRETIO NOVINARU, SADA SASLUŠAN: Ono što je rekao u tužilaštvu je neverovatno - pala prva odluka suda

Autor:

Hronika

22.02.2023

15:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saslušan M.M. prijatelj Dragoljuba Simonovića koji je pretio novinaru posle ročišta za paljenje kuće novinara Milana Jovanovića.

SIMONOVIĆEV PRIJATELJ PRETIO NOVINARU, SADA SASLUŠAN: Ono što je rekao u tužilaštvu je neverovatno - pala prva odluka suda

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

U Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu saslušan je  M. M. osumnjičen da je učinio krivično delo Ugrožavanje sigurnosti iz čl. 138 Krivičnog zakonika koji je prema navodima krivične prijave dana  20. februara ove godine u prostorijama Drugog osnovnog suda u Beogradu u Palati pravde, po završetku suđenja optuženima za paljenje kuće novinara Jovanović Milana, oštećenom novinaru Ž.M. koji je pratio predmetno suđenje uputio pretnje kojima je ugrozio njegovu sigurnost.

- Osumnjičeni M.M. je na slušanju u prostorijama tužilaštva negirao izvršenje krivičnog dela koje mu je stavljeno na teret - rekli su iz tužilaštva za Republiku. 

Prvom osnovnom sudu u Beogradu, nadležno tužilaštvo je podnelo predlog da se prema osumnjičenom M.M. odredi pritvor u trajanju od 30 dana jer postoje okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke.

Prvi osnovni sud u Beogradu je doneo rešenje kojim je prema osumnjičenom odredio meru zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa oštećenim.

Iz tužilaštva kažu da će ispitati svedoka oštećenog Ž.M. kao i ostale svedoke događaja, i  preduzeti i druge radnje potrebne za donošenje odluke.

Da podsetimo, pre dva dana je u zgradi Palate pravde po završetku suđenju optuženima za paljenje kuće novinara Milana Jovanovića, prijatelj optuženog (bivšeg predsednika opštine Grocka Dragoljuba Simonovića) , izneo niz pretnji novinaru Ž.M. koji je pratio suđenje.

Brzom intervencijom policijskih sluzbenika PS Savski Venac osumnjičeni je pronađen i po nalogu tužilaštva zadržan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading