ALEKSIĆ ORGANIZOVAO PREVRAT U NARODNOJ STRANCI: Smena Jeremića bila u planu - evo kako je Vuk sačuvao glavu

Autor:

Vesti

20.06.2023

10:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Narodne stranke ima podršku većine odbora, te je njegova struja na sednici GO u subotu htela da zakaže vanrednu izbornu skupštinu na kojoj bi došlo do promena u vrhu partije.

ALEKSIĆ ORGANIZOVAO PREVRAT U NARODNOJ STRANCI: Smena Jeremića bila u planu - evo kako je Vuk sačuvao glavu

Foto: ATAImages, ST/N. Mandić

Pokušaj prevrata u Narodnoj stranci Vuka Jeremića! Stranačke kolege s potpredsednikom Miroslavom Aleksićem na čelu nameravaju da ga sklone s vrha stranke, te su u subotu, na sednici Glavnog odbora, pokušali da zakažu vanrednu izbornu skupštinu, saznaje Kurir od dobroobaveštenog izvora.

To im, makar zasad, nije uspelo, jer je Jeremić to uspeo da predupredi i brže-bolje zakazao izbornu skupštinu za 22. oktobar 2023. godine. Time je uspeo makar malo da prolongira eventualni puč u stranci.

Nezadovoljni

Već izvesno vreme u političkim krugovima može se čuti da je dobar deo stranke nezadovoljan Jeremićevim delovanjem, a poprilično se drži po strani i tokom najvažnijih stranačkih aktivnosti, nije vidljiv ni na protestima koje organizuje deo opozicije, a njegovo ime se sve češće vezuje za velike međunarodne afere, čime se, smatraju, narušava ugled stranke.

Poznavaoci prilika već vide njegovog zamenika u Miroslavu Aleksiću, koji je naijstureniji i tokom protesta dela opozicije.

- Aleksić ima većinu odbora na svojoj strani, sećate se da je i prošle nedelje imao jedan od prvih sastanaka u Nišu, odakle je sve i krenulo. Postojao je plan da se raspiše vanredna sednica skupštine stranke, na kojoj bi se dovelo u pitanje poverenje Jeremiću. No, očito je sve stiglo do njega, pa je on brže-bolje sam raspisao sednicu Skupštine, i to za kraj oktobra. Šta će se sada raditi sa njegovom smenom, ne znam, ali već se prave drugi planovi u tom smeru - kazao je dobroobavešten izvor.

Traži jedinstvo

Ovo potvrđuje i pismo koje je Jeremić poslao članovima stranke.

- Želim da vas obavestim da sam sazvao četvrtu redovnu Skupštinu NS, koja će biti održana 22. oktobra 2023, na šestu godišnjicu našeg osnivanja. Poslednjih nedelja u stranci je bilo različitih glasova, koji su, verovatno, došli i do vas. Ovi glasovi su izazvali nedoumice, nemir i podele u našim redovima u trenucima kada nam je to najmanje potrebno. Bilo je neuspešnih pritisaka i pokušaja da se sazove hitna i vanredna skupština stranke, što bi samo produbilo podele i ništa ne bi rešilo - naveo je Jeremić.

Istakao je da to nije želeo da dozvoli.

- Kao i u svakoj porodici, sloga i jedinstvo su od izuzetne važnosti. Redovna skupština u oktobru je zato prilika da se okupimo kao porodica, otvoreno razgovaramo o svemu i pronađemo zajednička rešenja za izazove koji su pred nama. Za sve one koji misle da kao stranka možemo da uradimo nešto bolje ovo će biti prilika da o tome govore - naveo je, između ostalog, Jeremić.

Da je deo članova želeo ranije sednicu, za Kurir je potvrdila i Sanda Rašković Ivić, poslanica NS.

- Bilo je ljudi koji smatraju da je trebalo ranije da bude sednica zato što je situacija u društvu krizna, te su kao odgovor na to tražili sazivanje vanredne sednice. Ali preovladalo je ovo mišljenje i niko nije imo primedbu za ovaj datum. Vanredna sednica bi, naime, bila u septembru, a ova će biti samo mesec dana kasnije - rekla je ona i ukazala da je redovna sednica trebalo da bude krajem decembra, te da je novi datum, raniji, izabran zbog rođendana stranke.

Samo niže afere

Vuk Jeremić se godinama unazad nedvosmisleno povezuje s brojnim svetskim poslovnim aferama. Već je dokazano da je učestvovao u mutnim poslovima porodice američkog predsednika Džozefa Bajdena, konkretno s njegovim sinom Hanterom, zbog čega je pozvan da svedoči u SAD.

Sarađivao je i s Patrikom Hoom, koji je marta 2019. u Americi osuđen na trogodišnju zatvorsku kaznu zbog umešanosti u korupciju i pranje novca, a Jeremić je i na njegovom suđenju bio jedan od svedoka njegovih mutnih radnji. Nedavno je takođe otkriveno da Jeremić sarađuje i sa osnivačem vodeće svetske platforme za trgovinu kriptovalutama „Bajnens“, kanadskim državljaninom kineskog porekla Čangpeng Džaoom, koji se sumnjiči za višemilionsku proneveru novca.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (10)

Loading
Sanja

20.06.2023 10:43

Ovi iz opozicije se međusobno bore za parče vlasti uništili bi Srbiju za jedan dan da su na vlasti.

Aca

20.06.2023 10:51

Leti zuto perje. Manipulatori.

Bogi

20.06.2023 10:57

Koga bre briga uopste za ovu dvojicu

Viki violeta

20.06.2023 10:58

Potpuno nebitni likovi