OPTUŽILI VUČIĆA ZA PODVALU, A UHAPŠEN NJEGOV PROTIVNIK: Tajkunski mediji odmah uzeli u zaštitu novinara koji je pozivao na vešanje predsednika

Autor:

Vesti

05.06.2023

21:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naslovna strana sutrašnjeg tajkunskog glasila pokazala je svo licemerje čiji je jedini cilj bezrezervni napad na predsednika države.

OPTUŽILI VUČIĆA ZA PODVALU, A UHAPŠEN NJEGOV PROTIVNIK: Tajkunski mediji odmah uzeli u zaštitu novinara koji je pozivao na vešanje predsednika

Foto: Tanjug/Sava Radovanović, Printscreen

Naime, na naslovnoj strani političkog tabloida "Danas" kao glavna tema je pod naslovom "Pravnici: Nošenje lutke Vučića nije krivično delo". 

Ništa to ne bi bilo čudno, jer takav tekst ide uz uređivačku politiku ovog lista, a to je relativizacija nedela opozicije, a beskrupulozna kritika nosioca vlasti, međutim ono što pokazuje licemerje je to što su se danima ranije iznosile govorilo da je u slučaj nošenja obešene lutke predsednika Srbije umešana "UDBA" ili neka druga zvanična obaveštajna bezbednosna agencija.

Za sve to su naravno optužili predsednika, pod objašnjenjem da se radi o nameštaljci.

Republika

Foto: Danas

 

 

Međutim, kada se ispostavilo da se radi o licu sa imenom i prezimenom, počinilac krivičnog dela je momentalno uzet u zaštitu tajkunskih medija. Ispostavilo se da se radi o Vučićevom ljutom protivniku.

Podsećamo, u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušan Boško Savković, koji se sumnjiči da je na protestu "Srbija protiv nasilja" 3. juna 2023. godine u Beogradu nosio transparent na kojem je bila okačena lutka sa likom predsednika Republike Aleksandra Vučića, sa obmotanim koncem oko vrata i oborenom glavom, tako da aludira na vešanje.

Republika

Foto: Republika.rs, YouTube/Printscreen

 

Boško Savković se tereti da je izvršio krivično delo Pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja i na saslušanju je izneo svoju odbranu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (63)

Loading
Mia

05.06.2023 21:39

Bolest opozicije je beskonacna!

Lena

05.06.2023 21:39

Takvih poremecenih umova Srbija treba da se stidi.Sreca sto su danas u velikoj vecini ljudi koji su normalni i pristojni.

Ana

05.06.2023 21:42

Tajkunski mediji će odbraniti sve, iako su krivi, samo zato što žele da napakoste Vučiću. Novinar koji je pozivao na vešanje predsednika je i te kako kriv.

Mila Š

05.06.2023 22:17

@Ana - Ana: Da li je krivično delo nošenje lutke aludirjući na vešanje Vučića odlučiće sud, jer je on za to nadležan, a ne mediji.