MSP KINE O SITUACIJI NA KIM: Protivimo se jednostranim akcijama Prištine, Kina podržava napore Srbije u u zaštiti suvereniteta i teritorijalnog integriteta!

Autor:

Vesti

30.05.2023

10:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kina poziva NATO da iskreno uvažava suverenitet i teritorijalni integritet zemlje i da čini ono što će doprineti regionalnom miru.

MSP KINE O SITUACIJI NA KIM: Protivimo se jednostranim akcijama Prištine, Kina podržava napore Srbije u u zaštiti suvereniteta i teritorijalnog integriteta!

Foto: Tanjug/AP/Bojan Slavkovic

Kina podržava napore Srbije u zaštiti suvereniteta i teritorijalnog integriteta, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnjih poslova ove zemlje Mao Nin, komentarišući situaciju na severu Kosova, prenosi Sputnjik.

- Kina posvećuje veliku pažnju relevantnim događajima, podržava napore Srbije u zaštiti svog suvereniteta i teritorijalnog integriteta - rekla je ona.

Mao Nin je naglasila da Kina poziva NATO da iskreno uvažava suverenitet i teritorijalni integritet zemlje i da čini ono što će doprineti regionalnom miru.

Ona je dodala da je kineska strana protiv jednostranih akcija privremenih organa samouprave Prištine.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorima zemalja Kvinte zbog pogoršanja situacije na Kosovu, kojima je takođe preneo da jednostrani potezi Prištine dovode do nasilja nad Srbima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (9)

Loading
Djole

30.05.2023 20:02

Kina je iskreni prijatelj naše zemlje i hvala im za podršku.

Ana

30.05.2023 21:37

Kina podržava napore Vucica da zaštiti suverenitet i teritorijalni integritet nase zemlje!

Marko

30.05.2023 22:03

Kina je nas iskren prijatelj i podrzava nas u svemu.

Rada

30.05.2023 22:05

Hvala Kini sto se oglasila i podrzala Srbiju u ovom teskom trenutku. Kina je velika sila i njena podrska nam veoma znaci.