Rističević: Ovo nije bio protest protiv nasilja, već protest u korist Šolakovog biznisa

Autor:

Vesti

15.05.2023

17:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradski odbor Narodne seljačke stranke u Beogradu održao je danas svoju konvenciju u svečanoj sali Opštine Stari Grad. Konvencija je počela minutom ćutanja za žrtve tragedija u beogradskoj Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ i u selima Dubona i Orašje kod Mladenovca.

Rističević: Ovo nije bio protest protiv nasilja, već protest u korist Šolakovog biznisa

Foto: Narodna seljačka stranka

Predsednik Narodne seljačke stranke i narodni poslanik Marijan Rističević obratio se okupljenim članovima stranke i zahvalio im se na doprinosu pobedi nad Đilasovim i Šolakovim frakcijama na prethodnim izborima. On se osvrnuo i na aktuelne proteste opozicije i pristiske velikih sila na našu zemlju ističući da „Srbiju ne mogu srušiti spolja ako im neko ne pomogne iznutra, a takvih ima“.

- Jedni nas optužuju da smo izdajnici zato što nismo u potpunosti posvećeni EU, drugi da smo izdajnici zato što nismo u potpunosti posvećeni Rusiji. Mi smo eto čudna vrsta izdajnika koji više vole svoju zemlju nego druge strane i u potpunosti smo posvećeni Srbiji – istakao je lider NSS i dodao:

- Danas je opozicija ili njen najveći deo na žalost prerastao u bruku i sramotu, ulične nasilnike i drumske razbojnike spremne da zarad Šolakovih džepova priznaju Kosovo i razore Republiku Srpsku.... Ne razmumem ljude koji juče u Beogradu, navodno protiveći se nasilju, idu da sprovode nasilje nad drugim ljudima. To nije bio protest protiv nasilja, to je bio protest u korist Šolakovog biznisa. Oni se okupljaju oko Šolaka, Srđana Milivojevića, Marinike, Olenika... a ja vas pozivam da se mi okupimo oko Aleksandra Vučića i da čuvamo ovu našu zemlju!

 

Govoreći o selu i poljoprivrednoj politici, Rističević je istakao da se zalaže za biljnu proizvodnju posvećenu stočarstvu. Takođe je ukazao da je pitanje poljoprivrede demografsko pitanje.

- Seosko stanovništvo sa sela vode dva puta: jedan u svet, a drugi na onaj svet. A sa tog puta se ne vraćaju ni jedni ni drugi. Srbija je sopstvenom nepažnjom praznila svoje teritorije i samoproterala seosko stanovništvo u gradove. Kad ispraznimo svoje teritorije na njih će se naseliti neki drugi narodi. Kosovo i Metohija je najbolji primer za to... Ako se ovako nastavi, budućnost sela je propast. A kad propadnu sva sela propašće i Srbija – upozorio je Marijan Rističević  u svom govoru. Istakao je da je bitno koliko Srbija ima stanovnika, ali je još bitnije kako su oni raspoređeni.

- Seosko i poljoprivredno stanovništvo su najbolji čuvari Srbije, čuvari njene teritorije – poručio je Rističević.

Predsednica Gradskog odbora NSS Jelena Blagojević istakla je da je „u ovim vremenima velikih izazova od presudnog značaja da budemo ujedinjeni“ . Snaga srpske ekonomije u najvećoj meri zavisi upravo od poljoprivrede i srpskog seljaka. Jačanje srpskog sela znači zdraviju hranu za srpsku decu, zdraviju i ekološki čistiju Srbiju. Narodna seljačka stranka se posebno zalaže za institucionalnu podršku ženama i mladima da ostanu i rade u svojim seoskim domaćinstvima – rekla je, između ostalog, Jelena Blagojević. 

Među brojnim gostima na Konvenciji NSS bili su predstavnici koalicionih partnera – Aleksandar Mirković i Vladimir Marinković iz SNS,  Đorđe Komlenski iz Pokreta socijalista, Ljubinko Rakonjac iz SPS, kao i Anđelko Vučić, otac predsednika Republike Srbije, koji je i veliki prijatelj Narodne seljačke stranke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading