PRVO BILI POVREĐENI ŠTO JE CENZUS SPUŠTEN, SAD IM SMETA AKO SE VRATI NA PET ODSTO: Vučić o predstavnicima opozicije i njihovim zahtevima

Autor:

Vesti

22.04.2023

13:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon prikaza "Granit 2023" predsednik Srbije je odgovarao na pitanja novinara, između ostalih i na to kako komentariše to što opozicija skuplja potpise za referendum.

PRVO BILI POVREĐENI ŠTO JE CENZUS SPUŠTEN, SAD IM SMETA AKO SE VRATI NA PET ODSTO: Vučić o predstavnicima opozicije i njihovim zahtevima

Foto: Printscreen

Na pitanje da prokomentariše objavu Lutovca i Zelenovića, da počinju da skupljaju potpise za Referendum za smenu lidera Srbije, Aleksandar Vučić odgovara:

- Oduševljen sam koalicijama Zavetnika, Dveri, Lutovca, NATO Ponoša i svih ostalih, to je za mene uvek veliki izazov i ne odustajem od onoga što sam rekao. Njih ima 85, nijedan više, skupite 85 za moju smenu i ići ćemo na referendum. Samo nemojte posle da kukate da li će to da ide sa ovim i sa onim, ne sve zajedno ćemo, da se izjasne ljudi o meni, o političkim strankama. To niko na svetu ne bi prihvatio da im doda toliko, evo ja ću da im dodam još 85 i idemo.

Kako navodi Vučić, predsednici opozicije se žale evropskim političarima.

- Ako je narod protiv mene, ne treba da budem na ovom mestu, samo nemojte posle da se žalite i nemojte da se žalite evropljanima, kao što se sad žale. Ne biste poverovali kakve zahteve sad ispostavljaju. Prvo su pričali kako smo ih povredili što smo spustili censuz sa pet na tri odsto, pošto su sada čuli da hoćemo da im ugodimo i da postoj inicijativa da im vratimo na pet odsto, jer su mnogo narasli, pa onda nemoj Vučiću slučajno da pustite, jer mi ne smemo u javnosti da kažemo da treba da se podigne cenzus opet na pet odsto, ali slučajno nemoj Vučiću da pustite da digne cenzus na pet odsto. Mi sad u javnosti ne smemo da kažemo da smo za to da se podigne na pet odsto. Ti stranci prvo dođu i kažu nama šta su im zahtevi. Pa kažu petu frekvenciju morate da date tom i tome i za to se pitaju opozicione stranke i evropske političke partije. U kojoj to zemlji na svetu ima - naveo je Vučić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (163)

Loading
Suncica

22.04.2023 13:37

Kada bi se cenzus vratio na 5 odsto, u Srbiji vise ne bi bilo opozicije.

Sanja

22.04.2023 13:39

Opozicija puca na sledećim izborima. To je sigurno.

hana

22.04.2023 13:42

Ako se cenzus vrati na 5% tek onda mnogi nece cenzus preci.. Dveri su jedva 3% presli a ovamo insistiraju na raspisivanju vanrednih izbora..

Pera Detlić

22.04.2023 13:43

Cenzus obavezno vratiti na 5%, a za koalicije povećati na 9%, pa izvolite onda.