BRNABIĆ: Vučić napravio najbolju moguću situaciju za Srbe na Kosovu i Metohiji!

Autor:

Vesti

28.08.2022

09:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aktuelna premijerka i mandatar za sastav nove vlade Ana Brnabić izjavila je danas da je Beograd zadovoljan dogovorom s Prištinom o ličnim kartama u granicama onog što je moglo da se očekuje, da nije bilo prostora za manevar, kao i da se od 1. septembra ulazi u period velike nestabilnosti jer nije postignut dogovor o registarskim tablicama.

BRNABIĆ: Vučić napravio najbolju moguću situaciju za Srbe na Kosovu i Metohiji!

Foto: Tanjug/N. MIHAJLOVIĆ

- Aleksandar Vučić je kao ozbiljan drzavnik rekao da nije zadovoljan sporazumom iz 2011, da nije bio u najboljem interesu Srbije i Srba na KiM, a vi kao ozbiljna država morate da primenite međunarodne sporazume. Vučić je uspeo da napravi najbolju moguću situaciju za Srbe na KiM, da ih zaštitimo i omogućimo što normalniji život i dalje prisustvo Srbije na KiM - rekla je Brnabić na TV Prva.

Beograd je zadovoljan u granicama nečega što može da se očekuje, nismo imali previše prostora, jer je predsednik Srbije morao da traži prostora u odnosu na sporazum koji je potpisao Borko Stefanović 2011, dodala je.

Brnabić je takođe rekla da se od 1. septembra ulazi u period "strašne nestabilnosti", jer dogovora o registarskim tablicama nema, a Priština je odbila kompromisno rešenje sa KS tablicama, koje su statusno neutralne.

- Ne znamo kako će se kosovski političari ponašati, oni su neodgovorno pokazali koliko im nije stalo do mira, do 31. oktobra oktobra svi moraju da promene tablice i prihvate tablice koje hoće Priština, ali mi ne odustajemo od KM tablica - rekla je Brnabić.

Marko Đurić: Svi građani sada mogu slobodno da putuju na Kosovo i Metohiju

Svi građani Srbije, Srbi, Albanci, Bošnjaci, Mađari, Romi, Goranci i drugi sada mogu slobodno da putuju na Kosovo i Metohiju koristeći srpske lične karte. Trajno.

Veliko hvala srpskom timu na predusretljivosti i strpljenju i zahvalnost našim kolegama iz SAD-a Gabrijelu Eskobaru, Kristoferu Hilu i drugima, kao i predstavnicima EU - izjavio je Đurić i dodao:

Foto: ST/N. MANDIĆ

Marko Đurić

Ne zaboravimo da su jednostrane mere Kurtijeve vlade dovele do sadašnje krize na prvom mestu i da njihovo odbijanje da se pridržava Briselskog i Vašingtonskog sporazuma ostaje akutan izazov za regionalnu stabilnost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading