NOVI PROBLEM ZA VUČIĆA! Sankcije za ćerke firme Gasproma: SRBIJA DONOSI KRUCIJALNE ODLUKE!

Autor:

Vesti

01.03.2022

12:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Komplikovana geopolitička pozicija Srbije, nakon što je Rusija pokrenula agresiju na Ukrajinu, upravo je postala još zamršenija.

NOVI PROBLEM ZA VUČIĆA! Sankcije za ćerke firme Gasproma: SRBIJA DONOSI KRUCIJALNE ODLUKE!

Foto: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Ćerke firme Gasporoma u Rumuniji i Bugarskoj našle su se na udaru sankcija nakon što je Moskva pokrenula vojnu operaciju na teritoriji Ukrajine, što nimalo neće olakšati ionako nezavidan geopolitički položaj Srbije.

Kako saznaje Republika, toga su itekako svesni na Andrićevom vencu, pošto predsednik Srbije Aleksandar Vučić mora da donosi teške, ali jedine racionalno odluke, bez obzira na emocije, simpatije i nakloniost naroda u Srbiji prema Ruskoj federaciji.

Prema našim saznanjima, nakon odluke o uvođenju sankcija firmama koje posluju pod okriljem Gasproma u susednim zemljama, pojavila se nova nepoznata u komplikovanoj matematičkoj jednačini od koje zavisi energetska budućnost zemlje.

Koliko su teške odluke pred Srbijom kada je reč o njenoj energetskoj bezbednosti govori i podatak da Gasprom u Rumuniji pored benzinskih pumpi ima i koncesije na naftnim bušotinama.

- Pred Srbijom su nimalo lake odluke - kaže naš izvor.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovio je danas da Beograd neće uvoditi sankcije Moskvi.

- Srbija će se pridružiti svim onim glasanjima vezanim za narušavanje teritorijalnog integriteta ali neće pridružiti sankcijama Rusiji! Tako će biti dok sam ja predsednik Srbije a ako izaberete nekog drugog to je druga priča... - kazao je između ostalog Vučić.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Milos

01.03.2022 15:22

Definitivno do sada nisam bio za Vucica......poslednji put sam glasao 5.oktobra davne 2000-te. Prvi put,cu glasati za Vucica.....moja bliza i moja sira familija!!!! Prvi put sam siguran da Vucic nije Americki covek i da svim silama pokusava da se odupre pritiscima. Slava Ruskom i Ukrainskom narodu i da se sukob zavrsi sto pre ❤️

Odgovori 20 11
Z.

01.03.2022 18:09

PAREDSEDNIČE, tako je. Nikada teže bilo nije. Izdržite. Neka nam je svima Bog u POMOĆI. P.S. Ogroman strah osećam i ,Naravno, verujem u Vas.

Odgovori 13 8