PORUKE OD BANAKA ŠOKIRALE GRAĐANE! Nema više popusta, cene pojedinih usluga se "odmrzavaju" od ovog datuma

Autor:

Vesti

23.08.2023

14:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dogovor se odnosi na održavanje računa, korišćenje kartica, prenos novca, podizanje gotovine na bankomatima druge banke i korišćenje čekova.

PORUKE OD BANAKA ŠOKIRALE GRAĐANE! Nema više popusta, cene pojedinih usluga se "odmrzavaju" od ovog datuma

Foto: Shutterstock

Tokom proteklih godinu dana, visina naknada i provizija komercijalnih banaka bila je "zamrznuta", a banke su morale da vrate cene na nivo od januara 2021. godine. Uskoro, ovaj dogovor koji su imali sa Narodnom bankom Srbije prestaje da važi, a građanima su već počele da pristižu poruke!

Pojedine banke već šalju obaveštenja građanima da popusti traju do 1. septembra, te da će posle ovog datuma početi primena redovnih cena, po tarifniku uvedenom 1.9.2022. godine. Za građane to znači da će, ukoliko banke odluče da cene svojih usluga vrate na nivo pre zamrzavanja, određene usluge plaćati više nego sada. 

 

Pojedine usluge pre "zamrzavanja" bile su i do 30 odsto veće. To se odnosi na održavanje računa, korišćenje kartica, prenos novca, podizanje gotovine na bankomatima druge banke i korišćenje čekova.

Kako je ranije rekao viceguverner NBS Željko Jović, naknade se vraćaju na prethodni nivo, onaj na kojem su bile pre sporazuma, dok svako dodatno povećanje moraće da se prijavi centralnoj banci.

 
-Nema tu povećanja, postoji odmrzavanje i vraćanje na prethodni nivo. Svako novo moguće povećanje predmet je razmatranja od strane NBS i oni su u obavezi da NBS obaveste u definisanim rokovima - rekao je Jović.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading