SVE ZBOG NJE! Ovo je žena koja je Mešu Selimovića odvojila od ŽENE I ĆERKE: OSTALA ŽIGOSANA KAO "RASTURAČICA BRAKOVA" (FOTO)

Autor:

Vesti

29.03.2024

14:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedna od najznačajnijih priča iz života Meše Selimovića jeste njegova ljubavna drama sa Darkom Božić.

SVE ZBOG NJE! Ovo je žena koja je Mešu Selimovića odvojila od ŽENE I ĆERKE: OSTALA ŽIGOSANA KAO "RASTURAČICA BRAKOVA" (FOTO)

Foto: twitter.com/@Tanevski77

Meša Selimović je bio jedan od najznačajnijih književnika bivše Jugoslavije, čija dela i danas inspirišu i diraju čitaoce širom regiona. Pored književnog stvaralaštva, njegov životni put bio je ispunjen ljubavlju, patnjom, ali i nepokolebljivim uverenjem u snagu prave ljubavi.

 

https://twitter.com/MilosAJovanovic/status/927644277030752263?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E927644277030752263%7Ctwgr%5E8927759e47f8f325a48aa510d3a50cb42723d130%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fpink.rs%2Fdrustvo%2F583653%2Fzbog-nje-je-mesa-selimovic-napustio-suprugu-i-cerku-da-je-mogla-i-u-smrt-bi-sa-njim-posla-a-zigosali-su-je-kao-rasturacicu-brakova

 

 


Rođen u Tuzli, Meša je studirao na Filozofskom fakultetu u Beogradu, gde je postao jedan od najsjajnijih studenata. Njegov talenat za pisanje nije ostao neprimećen, a njegove rečenice iz dela poput "Derviš i smrt" postale su citati koji odzvanjaju i danas. Pored književnog rada, Meša je bio politički angažovan, što je ostavilo dubok trag na njegov životni put.

Ljubavna drama: Darka i Meša

Jedna od najznačajnijih priča iz života Meše Selimovića jeste njegova ljubavna drama sa Darkom Božić. Njihova ljubavna priča bila je ispunjena patnjom, osudama okoline i teškim odlukama. Meša je napustio tadašnju suprugu Desanku kako bi bio sa Darkom, a ta odluka dovela ga je do isključenja iz Komunističke partije i nepoželjnosti na radnim mestima. Njihova ljubavna priča, ispričana kroz godine surove stigmatizacije i osuda, postala je simbol snage i istinske predanosti.

 

 

 

 

 


Snaga ljubavi: Meša i Darka

Meša je često isticao da je Darka bila njegova snaga i inspiracija, te da je njegova ljubav prema njoj nadmašila čak i njegov uspeh u književnosti. Njih dvoje su zajedno proživeli teške trenutke siromaštva i neprijateljstva okoline, ali je njihova ljubav bila nepokolebljiva. Darka je, nakon Mešine smrti, nastavila da štiti njegovu zaostavštinu od zloupotreba, čime je doprinela da Meša Selimović postane svevremenski pisac čija dela i danas inspirišu generacije.


Meša Selimović ostaje upamćen kao književni velikan čije su rečenice postale deo kolektivne svesti, ali i kao čovek čija je ljubavna priča sa Darkom Božić simbol snage, predanosti i istinske ljubavi. Njihova priča podseća nas da prava ljubav može prevazići sve prepreke i da je, kako je rekao Meša, "ko promaši ljubav, promašio je život".

 

 

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading