VELIKI OBRT! Danas nas očekuje TOTALNA promena vremena: Pad temperature, pljuskovi, grmljavina...

Autor:

Vesti

24.03.2024

06:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najniža temperatura od 3 do 9 stepeni, najviša od 9 na zapadu do 19 stepeni na jugoistoku Srbije, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

VELIKI OBRT! Danas nas očekuje TOTALNA promena vremena: Pad temperature, pljuskovi, grmljavina...

Foto: RINA

U Srbiji danas naoblačenje i zahlađenje s kišom i lokalnim pljuskovima, koji ponegde mogu biti praćeni grmljavinom, sa severa i zapada Srbije, u toku dana i večeri će se premeštati ka ostalim krajevima.

Duvaće slab i umeren zapadni i severozapadni, samo u južnim i jugoistočnim krajevima tokom većeg dela dana slab i umeren, povremeno i jak, južni i jugozapadni vetar. Uveče i noću u brdsko-planinskim predelima kiša će preći u sneg i doći će do kratkotrajnog stvaranja, odnosno povećanja visine snežnog pokrivača.

Najniža temperatura od 3 do 9 stepeni, najviša od 9 na zapadu do 19 stepeni na jugoistoku Srbije, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Vremenska prognoza za Beograd

U Beogradu oblačno i osetno hladnije s kišom. Kasnije po podne doći će do prestanka padavina, a uveče i noću do delimičnog razvedravanja. Vetar umeren severozapadni, po podne u slabljenju i skretanju na zapadni. Jutarnja temperatura oko 10, zatim u padu i sredinom dana biće oko 8, a uveče oko 5 stepeni.

Vreme narednih dana

Prema prognozi za narednih sedam dana, u Srbiji se u ponedeljak očekuje promenljivo oblačno i sveže, sa sunčanim intervalima i lokalnom pojavom kratkotrajne kiše, a na planinama snega. Kratkotrajni sneg se ujutro očekuje ponegde i u brdskim predelima jugozapadne, južne i jugoistočne Srbije. Na severu i istoku Srbije biće i vetrovito, sa umerenim i jakim severozapadnim vetrom. Uveće i noću vedro.

U utorak ujutro u većem delu prizemni mraz, a lokalno se očekuje i slab mraz. U toku dana toplije uz naoblačenje sa jugozapada, a južni i jugoistočni vetar biće u pojačanju, naročito u košavskom području i na planinama. Po podne i uveče ponegde kratkotrajna kiša ili pljusak.

U sredu i četvrtak umereno do potpuno oblačno, mestimično s kišom. U sredu i dalje vetrovito, a slabljenje vetra se očekuje u četvrtak, kada će skrenuti na severozapadni pravac. Od petka do kraja meseca pretežno sunčano.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading