BUDITE NA OPREZU! OVAKO NAS PRODAVCI NA PIJACI POTKRADAJU - Na ovim trikovima nam uzimaju više para, a da ne primetimo!

Autor:

Vesti

21.03.2024

08:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iz udruženja za zaštitu potrošača upozoravaju da kasiri nisu jedini, te da se raznim trikovima potkradanja služe i konobari u restoranima i kafićima.

BUDITE NA OPREZU! OVAKO NAS PRODAVCI NA PIJACI POTKRADAJU - Na ovim trikovima nam uzimaju više para, a da ne primetimo!

Foto: shutterstock

U svakodnevnoj jurnjavi za popustima i akcijama, potrošači se često nađu kao žrtve prevare na kasama u marketima. Neki od njih tvrde da su bili žrtve manipulacije kasira koji su im naplatili višu cenu nego što je bila na računu. Situacije poput ove nalažu oprez prilikom kupovine, a iskusni kupci savetuju da budemo pažljivi i proverimo svaki račun pre nego što napustimo kasu.

Prevaranti na pijacama

Prema iskustvima potrošača, prevare nisu rezervisane samo za supermarkete, već se sve češće dešavaju i na pijacama. Jedan od primera je slučaj D. K. koja je primetila prodavačicu kako stavlja veliku pomorandžu na vagu dok kupac nije gledao. Ovakve situacije ukazuju na potrebu dodatne pažnje prilikom kupovine na otvorenom tržištu, a iskusni kupci savetuju da budemo oprezni i zahtevamo ispravno merenje proizvoda.

Zaštita potrošača

Kako bismo zaštitili svoj novac, ali i druge kupce, važno je da budemo informisani o mogućim prevarantskim taktikama. Ukoliko primetimo nepravilnosti prilikom plaćanja, imamo pravo da reagujemo i zaštitimo svoje interese. Takođe, važno je da budemo svesni da prevare nisu ograničene samo na markete i pijace, već se mogu desiti i u restoranima i kafićima, gde konobari takođe mogu koristiti razne trikove kako bi manipulisali računima.

Kao što je ovaj slučaj pokazao, snalažljivi potrošači mogu uzeti stvar u svoje ruke i dokumentovati nepravilnosti kako bi informisali javnost i zaštitili druge od sličnih prevara. Udruženja za zaštitu potrošača takođe pružaju podršku i savete kako bismo bili informisani i spremni da se suprotstavimo prevarantima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading