NAJNOVIJA SAZNANJA - EVO DA LI ĆE BITI NOVOG RASPUSTA ZA ŠKOLARCE! Oglasilo se ministarstvo, veliki skok obolelih od gripa!

Autor:

Vesti

07.02.2024

13:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Srbiji se Dan državnosti obeležava 15. i 16. februara kada su neradni dani.

NAJNOVIJA SAZNANJA - EVO DA LI ĆE BITI NOVOG RASPUSTA ZA ŠKOLARCE! Oglasilo se ministarstvo, veliki skok obolelih od gripa!

Foto: shutterstock

Ministarstvo prosvete nije uputilo nikakav zahtev direktorima škola, koji se odnosi na izjašnjavanje po pitanju produžetka Sretenjskog raspusta na celu sledeću nedelju, niti je ovakva inicijativa do sada stigla Ministarstvu prosveta. 

Kako su za Tanjug iz Ministrstva prosvete rekli, kao i uvek odluku o eventualnom produžetku raspusta zbog epidemiološke situacije, Ministarstvo prosvete donosi na preporuku nadležne institucije Ministarstva zdravlja, odnosno Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut", koji kontinuirano prati epidemiološku situaciju.

Pojedini mediji objavili su da su direktori beogradskih osnovnih i srednjih škola dobili jutros poruku od predsednika opštinskih aktiva direktora da se izjasne da li su za to da Sretenjski raspust bude cele sledeće, koliko je učenika i zaposlenih na bolovanju, kao i predlog za nadoknadu nastave.

U Srbiji se Dan državnosti obeležava 15. i 16. februara kada su neradni dani.

Skok zaraženih

Na teritoriji Beograda tokom prošle nedelje od akutnih respiratornih infekcija obolelo je 18.939 osoba.

Novoobolelih je 1.126,3 na 100.000 stanovnika, a od oboljenja sličnih gripu je bolesno 877 pacijenata, odnosno 52,2 novoobolelih na 100.000 stanovnika, podaci su Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd.

- U pоrеđеnju sа prеthоdnоm nеdеljоm bеlеži sе pоrаst brоја оbоlеlih оd оbоljеnjа sličnih gripu. U оvој izvеštајnој nеdеlji sе i dаljе rеgistruје srеdnji intеnzitеt акtivnоsti virusа gripа i rеgiоnаlnа gеоgrаfsка rаsprоstrаnjеnоst - navodi Institut za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut".

Nајvišе stоpе incidеnciје оbоljеnjа sličnih gripu rеgistrоvаnе su u Zlаtibоrsкоm, Pirоtsкоm i Srеdnjоbаnаtsкоm окrugu, dок sе nајvišе uzrаsnо-spеcifičnе stоpе bеlеžе u uzrаsnim grupаmа оd 5 dо 14 gоdinа i 0 dо 4 gоdinе.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading