"ĆERKICA NAS PITA KO NAM JE UBIO BEBU"! Danijel i Marica se oglasili nakon obdukcionog nalaza: "Sutra idemo kod advokata!"

Autor:

Vesti

23.01.2024

14:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Porodica je danas preuzela obdukcioni nalaz.

"ĆERKICA NAS PITA KO NAM JE UBIO BEBU"! Danijel i Marica se oglasili nakon obdukcionog nalaza: "Sutra idemo kod advokata!"

Foto: Facebook

Marica Mihajlović i njen suprug Danijel Novakov, koji su 12. januara ove godine, izgubili bebu nakon teškog porođaja u Sremskoj Mitrovici, danas su preuzeli obdukcioni nalaz tela bebe, potvrđeno je za Republiku. 

Nalaz je potvrdio da je smrt bebe nastupila nasilnim porođajem, te da novorođenče ima nagnječenje i povrede mozga.

Onako nam je... Iskreno, nije nam ni malo lakše posle ovoga što smo saznali. Ne može da nam bude lakše! Upravo nas i ćerkica ispituje za bebu, ko je ubio, šta se desilo, traži nam da joj pokažemo slike i da joj pokažemo slike lekara...  Bili smo i da Marica snimi rebro i izgleda da je naprslo, mora doktor da pogleda. Sutra idemo kod advokata i podnosimo tužbu sa ovim nalazom - istakao je za Republiku Danijel Novakov, otac preminulog deteta.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Umrlica Elena Novakov

Podsećamo i da su mediji juče preneli da su babice saslušane u Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici i da su potvrdile priču Marice Mihajlović.

Ministarka Grujičić: Danas će biti gotov izveštaj o unutrašnjem nadzoru

- Urađen je unutrašnji stručni nadzor koji nije dao svoj zaključak. Kolege koje su radile stručni nadzor su tražile da se svi učesnici, odnosno svi prisutni za vreme porođaja, daju izjave, kao i načelnici odeljenja bolnice u Sremskoj Mitrovici. Danas će biti dostavljene te izjave inspekciji i onda će inspektorka dati svoje mišljenje. Republička stručna komisija za akušerstvo tražila je i jedan objektivni spoljašnji stručni nadzor. Na osnovu spiska nadzornika koja rade po ovom Zakonu, odrediće se 3 nadzornika i oni će otići u bolnicu i imaju 2 nedelje vremena da napišu svoj izveštaj - objasnila je Grujičić.

"I antikorupcijski tim je izašao na lice mesta i to će biti gotovo u toku ove nedelje. I tada ćemo imati sve informacije", rekla je Grujičić.

Preti mu oduzimanje licence

Kako smo juče objavili, Lekarska komora Srbije oglasila se za naš portal i objasnila u kojim uslovima će doktoru Marku Maksimoviću biti oduzeta licenca za dalji rad.

Lekarska komora Srbije izražava duboko žaljenje i saučešće majci i porodici zbog nesagledivog gubitka. Lekarska profesija je posvećena očuvanju zdravlja i života građana i zato je svaki gubitak pacijenta težak - naveli su i dodali:

-  Ako sudsko veće nakon sprovedene glavne rasprave utvrdi da je lekar odgovoran za povredu profesionalne dužnosti i/ili ugleda člana Komore, izreći će mu jednu od sledećih disciplinskih mera: javnu opomenu, novčanu kaznu za lakše povrede ili privremenu zabranu samostalnog rada u obavljanju određenih poslova zdravstvene delatnosti, odnosno zdravstvene delatnosti, za teže povrede, u kom slučaju se zdravstvenom radniku licenca oduzima. -

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Sanja

24.01.2024 11:05

Žao mi je što se sve to desilo a posle svega mama je postala zvezda svih novina malo ružno i tužno