BEOGRAĐANIN PREŠAO IGRICU! Pogledajte kako traži NOVČIĆ u česnici - urnebesan snimak! (VIDEO)

Autor:

Vesti

07.01.2024

13:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naš narod poznat je i po smislu za humor!

BEOGRAĐANIN PREŠAO IGRICU! Pogledajte kako traži NOVČIĆ u česnici - urnebesan snimak! (VIDEO)

Foto: Printscreen/https://www.instagram.com/serbialive_beograd/

Svako od nas je, bar u šali, ponekad pokušao da "namesti" da izvuče novčić iz česnice za Božić. Godinama unazad ovo je postalo i deo tradicije u kojoj se porodica "bori" za kovanicu ili zlatnik koji nam predviđa da ćemo cele godine imati novca i, generalno, uspeha i blagostanje.

Neki su u tom nameštanju otišli i malo dalje, pa je jedan Beograđanin simpatičnim snimkom nasmejao sve korisnike društvene mreže Instagram.

Slavko je, dok deca mirno čekaju da lome pogaču, ipak uzeo detektor za metal, kako ništa ne bi prepustio slučaju.

 

 

Da li je upravo on uspeo da izvuče zlatnik, ne znamo, ali je sigurno da je ideja originalna i nesvakidašnja.

Ipak, nije svakome ovaj snimak bio simpatičan, pa su mnogi primetili i da su društvene mreže poslednjih godina preplavljene bizarnim snimcima i izvrgavanjem običaja ruglu.

Lomače od 9 metara za badnjak, tridesetominutno neprekidno ležanje na sireni kamiondžija u naseljenom mestu, pucanje iz automata, celomesečno korišćenje petarde i vatrometa... sada i korišćenje metaldetektora za česnicu... Kada obeležavaš praznik ne znajući zašto, lako ćeš skrenuti u ismevanje, preterivanje i cirkus - piše u jednom od komentara.

Podsećamo vas da pravoslavni vernici danas slave Božić, najradosniji hrišćanski praznik, rođenje Isusa Hrista. Razni običaji povezani su sa ovim velikim praznikom, ali gotovo svima je zajedničko da se česnica, pogača u koju se stavlja novčić, lomi na današnji dan. 

U nekim krajevima Srbije česnica se lomi na Badnji dan, a domaćice stavljaju i dren, za zdravlje, slamu, orahe, zrna pšenice ili kukuruza, za blagostanje i plodnost.

BONUS VIDEO:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading