ZBOG LAJKOVA UMALO NISU ZAPALILI NOVI PAZAR! BOLESNA ŠALA: Policajac i tiktoker uhapšeni posle video-snimka koji je izazvao buru u javnosti

Autor: M. J. - E. S. T.

Vesti

02.11.2023

22:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bura na mrežama se digla kada je pojavio video na kome ovaj mladić, kog prati skoro 14.000 ljudi, najstrašnije vređa Srbe i veliča Albance.

ZBOG LAJKOVA UMALO NISU ZAPALILI NOVI PAZAR! BOLESNA ŠALA: Policajac i tiktoker uhapšeni posle video-snimka koji je izazvao buru u javnosti

Foto: TikTok/Printscreen

Policajac I. M. (36) i tiktoker Emir Bjelak (34) umalo nisu izazvali težak međunacionalni incident zbog neslane šale, koja se pre može nazvati opasnom igrom. Pripadnik MUP je uhapšen zbog krivičnog dela zlostavljanje i mučenje, a Bjelak zbog izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje.

Bura na mrežama se digla kada je pojavio video na kome ovaj mladić, kog prati skoro 14.000 ljudi, najstrašnije vređa Srbe i veliča Albance. Naime, on se obratio jednoj devojci tokom živog uključenja i sasuo salvu uvreda, punih mržnje:

- Slavice, napušiš mi se ku*ca ko banane. Marš u pi*du materinu. Pogledaj albanske zastave. Pradeda ti došao ovde s Dražom Mihailovićem, ti meni nešto da kažeš. Da imam poštovanje. Marš, majku ti je*em četničku - ispričao je on.

Sve vreme dok je radio lajv, on je pokazivao znak dvoglavog orla, a u pozadini mu je bila zastava Albanije, na šta reaguju I. M. i još jedan 36-godišnji muškarac, za kojim policija još traga. Oni na snimku koji je postavljen na društvene mreže, u kafiću u Ulici Relje Krilatice, više puta udaraju Emira, koji zapomaže. Usledile su gnevne reakcije i Srba i Bošnjaka, a ulje na vatru su dolivali lokalni mediji.

Dok su jedni napad tumačili kao herojstvo i adekvatan odgovor na govor mržnje, a drugi kao navodni nastavak "tlačenja Bošnjaka", oni mirne glave su smirivali strasti, mada se u tom trenutku nije znalo da je sve bilo - inscenirano. Kada je situacija već pretila da izmakne kontroli, oglasio se Bjelak, rekavši da je sve bila šala!

- Ljudi, opustite se, bio je to samo "prenk", šala za moj kanal - rekao je u narednom videu, slatko se smejući.

To je juče saopštenjem potvrdilo i nadležno tužilaštvo koje, međutim, nije imalo razumevanja za opasnu igru dvojice neodgovornih pojedinaca:

- Pripadnici Policijske uprave u Novom Pazaru obavili su razgovor sa I. M. i E. B, koji su tvrdili da su se dogovorili da ovu tuču insceniraju i to objave na društvenim mrežama. Policajac je privremeno udaljen s dužnosti.

Građani Novog Pazara kažu da Bjelaku nije prvi put da provocira na neprimeren način, ali je šokantno da je u celu priču umešan i pripadnik MUP.

- Užasno neodgovorno. Uraditi ovako nešto u nacionalno mešovitoj sredini je suludo, kao paljenje vatre na buretu baruta - rekao je jedan Novopazarac.

Nova po sistemu "što gore, to bolje"

Po sistemu "što gore, to bolje", Šolakov portal Nova je tekst objavio pod naslovom "Tiktoker iz Novog Pazara pretučen jer je vređao četnike, prebili ga inspektor i kriminalac: Svi zajedno privedeni."
Ovakav naslov jasno asocira na navodno izjednačavanje napadača i žrtve, a u tekstu se dodaje da "zabrinutost raste zbog činjenice da se nasilje nad mladićem u nekim krugovima počelo doživljavati kao čin herojstva, što implicira ozbiljan problem tolerancije prema nasilju i ekstremizmu".
Zanimljivo je da je Bjelakovo priznanje da je sve bilo šala plasirano tek pri dnu teksta da, valjda, "ne pokvare" već pripremljen tekst.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading