JOŠ JEDNA ŠKOLA OSTAJE BEZ MOBILNIH TELEFONA! Stigla zabrana: "Od danas više učenja i druženja!"

Autor:

Vesti

02.11.2023

07:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osnovna škola “Žarko Zrenjanin” Apatin zvanično se oglasila po pitanju zabrane nošenja i upotrebe mobilnih telefona u ovoj obrazovnoj ustanovi.

JOŠ JEDNA ŠKOLA OSTAJE BEZ MOBILNIH TELEFONA! Stigla zabrana: "Od danas više učenja i druženja!"

Foto: Shutterstock

Naime, kako navode, ova odluka stupila je na snagu juče, 1. novembra.

- Od 1. novembra škola bez mobilnih telefona, više učenja i druženja! 

U toku prethodne i ove školske godine sprovedena je anketa među roditeljima svih učenika od 1. do 8. razreda, na roditeljskim sastancima povodom zabrane nošenja mobilnih telefona u školu. 

Odlukom roditelja od 1.novembra stupa na snagu zabrana nošenja mobilnih telefona za sve učenike naše škole - objavljeno je na zvaničnom sajtu OŠ “Žarko Zrenjanin” Apatin.

Ovo je još jedna u nizu škola koje su zabranile učenicima i nastavnom osoblju korišćenje mobilnih telefona tokom nastave. Preporuka Ministarstva prosvete je da tu oblast škole urede internim aktima. Zabranu korišćenja mobilnih telefona tokom nastave, prvo su uvele pojedine obrazovne ustanove u Prokuplju, Požarevcu, Vršcu, Subotici, Beogradu. Internim pravilnicima škole su jasno definisale gde i kada mogu da se koriste mobilni telefoni. 

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading