DETE U VRTIĆU TUČE I PLJUJU VASPITAČICU! Vrtić u nezgodnoj situaciji - roditelji ne sarađuju, vaspitači se vraćaju modri kući!

Autor:

Vesti

24.10.2023

14:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nasilje ne pogađa samo decu i određene profesore i nastavnike, već i vaspitače koji rade u predškolskim ustanovama.

DETE U VRTIĆU TUČE I PLJUJU VASPITAČICU! Vrtić u nezgodnoj situaciji - roditelji ne sarađuju, vaspitači se vraćaju modri kući!

Foto: Shutterstock

Jedna vaspitačica iznela je svoje probleme sa jednim detetom.

- Da li smete kao vaspitač da udarite dete? Naravno da ne! Al‘ zato dete sme da tuče vas, da vas pljune u lice, a vi ne smete ama baš ništa, ni ton da povisite! Prelepo, modra došla danas kući, stvarno prelepo. Kakav početak sedmice - napisala je ona na Tviteru.

Problem sa istim detetom kontinuirano traje, a roditelji odbijaju svaku saradnju sa vrtićem.

- Za taj posao ili posao učiteljica, nastavnica, treba dobre živce imati - navodi se u jednom od komentara.

Republika

Foto: Twitter

Objava vaspitačice

- Strašno.. A roditelji su u fazonu pa on je mali pa nije to ništa, proći će ga i slično.. Treba roditelje prevaspitati - napisao je jedan korisnik.

Nekontrolisano ponašanje roditelja, nekontrolisano ponašanje dece

Slobodanka Radosavljević, predsednica Saveza udruženja vaspitača Srbije, izrazila je zabrinutost zbog rastuće situacije u vrtićima. Istakla je da je sve više dece koja "ne mogu da se kontrolišu ni od strane koga", a neki roditelji čak zahtevaju da se otpusti vaspitač.

Republika

Foto: shutterstock

Vrtić/Ilustracija

- Ima i nekontrolisanog ponašanja roditelja, a naravno da se to reflektuje i na dete. Ima dece koja udaraju vaspitače i drugu decu, ali je čest slučaj i da se i prema svom roditelju tako ponašaju. Nažalost, roditelj je nemoćan da bilo šta uradi - rekla je Radosavljevićeva nedavno za Kurir i dodala:

- Ima i primera da roditelji ne stižu da se bave svojom decom i, kad im se ukaže na problem, samo sležu ramenima. Sveukupno je manji broj takve dece i roditelja, ipak su to deca predškolskog uzrasta, čista bića. Nažalost, u našem društvu je velika kriza porodice i uopšte porodičnih odnosa. Roditelji od obaveza ne stižu da se dovoljno posvete deci. Društvo treba veću pažnju da posveti predškolskom detetu kako bismo u budućnosti dobili zdravije društvo.

Ona smatra i da problem inkluzije u predškolskim ustanovama treba razmotriti na nivou ministarstva prosvete.

BONUS VIDEO:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Bumbar

11.11.2023 21:59

Uopšte se ne slažem da roditelji zbog obaveza ne mogu dovoljno da se posvete deci!? Pa i mi smo nekad imali po dvoje troje dece, posao, kuća. Ali treba biti spreman dosta toga se odreći kada su mali i stvoriti ljude!