BEJBI BUM U ČAČKU Za vikend rođeno duplo više dece od proseka, i lekari u šoku: Ovako nešto ne dešava se često!

Autor:

Vesti

14.08.2023

14:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Godišnje imamo negde oko 1.200 porođaja, a od Nove godine do sada rođeno je 730 beba, kažu u porodilištu.

BEJBI BUM U ČAČKU Za vikend rođeno duplo više dece od proseka, i lekari u šoku: Ovako nešto ne dešava se često!

Foto: Shutterstock

Bebe u boksu

U danima vikenda u porodilištu čačanske Opšte bolnice rodilo se čak 12 beba, što je brojka više nego duplo veća od proseka.

Specijalista ginekolog-akušer Zoran Milanović rekao je za Tanjug da se tako nešto ne dešava često, kao i da je od subote ujutru 12. avgusta do nedelje uveče 13. avgusta rođeno 12 beba.

"Prosek je negde da se rode tri, četiri bebe. Godišnje imamo negde oko 1.200 porođaja, a od Nove godine do sada rođeno je 730 beba. Tako da mislim da će i ove godine biti taj broj od 1.200. Možda malo više, možda malo manje, ali otprilike ćemo biti tu, oko 1.200 porođaja godišnje", rekao je Milanović.

Prema njegovim rečima sve bebe su zdrave i dobro su, kao i njihove majke. Dodaje da period nakon porođaja kod svih ide očekivanim tokom.

"Od tih 12 beba koje su rođene tokom subote i nedelje, osam je dečaka, a četiri devojčice. Obično taj broj bude izjednačen, ali, sledeći put će biti više devojčica", rekao je Milanović.

U porodilištu Opšte bolnice u Čačku na svet dolaze bebe ne samo iz Čačka, već po potrebi i iz čitavog moravičkog okruga, a ovoga puta, grad na Moravi postao je bogatiji za 12 novih stanovnika.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading