METEOROLOZI UPOZORAVAJU: ZATRPAĆE NAS POLARNI PAKAO, olakšanje posle izbora!

Autor: Republika

Vesti

20.02.2018

14:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako su meteorolozi najavili, u Srbiju stiže prava polarna zima! Iako smo u januaru uživali u prolećnim temperaturama, zima je pred sam kraj odlučila da pokaže prave zube.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija

Naime, sve do 10. marta očekuje nas ledini talas, uz dosta snega i jutranje mrazeve. RHMZS izdao je danas dva upozorenja, jedan koji se odnosi na velike snežne padavine, a drugi na olujni vetar.

- U naredna 72 časa na području Timočke Krajine sneg i stvaranje snežnog pokrivača ukupne visine od 30 do 40 cm, lokalno i više. U oblasti Homolja jak vetar i stvaranje snežnih nanosa. U petak slabljenje padavina.

Do petka u košavskom području jak i olujni istočni i jugoistočni vetar sa najjačim udarima danas i sutra na jugu Banata (preko 24 m/s)", navodi se na sajtu RHMZS.

Oprez u vožnji zbog kiše i snega

U nekim delovima Srbije jutros padaju slaba kiša ili snega, sneg pada i u Beogradu, temperature su oko nule, pa je u vožnji potreban dodatni oprez, saopštio je Auto moto savez Srbije.

I pored maksimalne angažovanosti dežurnih putara i neprekidan rad zimskih službi, saobraćaj je usporen i otežan u nekim predelima zbog vremenskih prilika i snega na kolovozu, kojeg u nižim predelima ima do 5, a u višim i do 10 cm.

Prema podacima Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima zadržavanja su do 30 minuta.

Vreme narednih dana

Prema prognozi za narednih sedam dana, u sredu i četvrtak oblačno, mestimično sa kišom, susnežicom i snegom i temperaturom oko prosečnih vrednosti.

Više padavina očekuje se u planinskim predelima i na istoku gde će doći do daljeg povećanja visine snežnog pokrivača.

Vetar umeren i jak istočni i jugoistočni, u Pomoravlju i južnom Banatu sa udarima olujne jačine. U petak i subotu biće uglavnom suvo, a zatim do kraja perioda osetno hladnije, sa jakim severnim vetrom i snegom mestimično.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading