OLUJE, PLJUSKOVI I GRMLJAVINA KAO LUTRIJA Meteorolog Nedeljković objasnio šta nas čeka za vikend

Autor:

Vesti

23.06.2023

16:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meteorolog Nedeljko Todorović rekao je da se tokom noći očekuju velike količine padavina, ali lokalno, dok u većini mesta ne bi trebalo da bude problema. Pad temperature sutra od sedam do 10 stepeni, ističe Todorović.

OLUJE, PLJUSKOVI I GRMLJAVINA KAO LUTRIJA Meteorolog Nedeljković objasnio šta nas čeka za vikend

Foto: Tanjug/D. Goll, F. Krajinčanić

Nedeljko Todorović je rekao da glavna promena dolazi tokom noći, sa lokalnim pljuskovima i velikim količinama padavina, izrazito lokalno izraženih.

"U većini mesta ne bi trebalo da bude problema sa padavinama, tako da je to dalje lutrija u kojim mestima bi bile nepogode sa velikom količinom padavina, eventualno i gradom i olujnim vetrom i grmljavinom", napominje Todorović za RTS.

Glavnina događaja, kaže, prošla bi do sutra ujutro, ali bi i sutra popodne bilo lokalnih pljuskova i grmljavine, više na jugoistoku i istoku, u Vojvodini ređe.

"Najbitnije je da stiže osveženje sa padom temperature od sedam do 10 stepeni, prvenstveno sutra. U nedelju već daleko manje oblaka i manja verovatnoća za kratkotrajnu kišu. Ne bi trebalo da bude nepogoda u nedelju, temperatura slična kao u subotu. Već od ponedeljka sledi blagi porast temperature", navodi Todorović.

Tokom leta, Todorović očekuje više sunčanih, nego kišnih dana.

"Mislim da će biti više sunčanih dana, a samo pojedinim danima, možda svaki peti-šesti dan, može da bude osveženje sa pljuskovima i grmljavinom", napominje meteorolog.

Todorović kaže da će ovo leto biti natprosečno toplo, ali manje nego prethodna dva, i sa manjim brojem dana sa ekstremno visokim temperaturama, iznad 35 stepeni.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading