VELIKI BROJ VERNIKA ISPRED HRAMA VAZNESENJA: Iščekuju mošti Svetog Nikolaja, patrijarh služi moleban

Autor:

Vesti

24.05.2023

17:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mošti Svetog Nikolaja Srpskog stigle su danas oko posle 17 časova u prestoni grad Beograd, u hram Vaznesenja Gospodnjeg, gde će biti služeno praznično bdenije sa molebnom u navečerje velikog praznika Vaznesenja Gospodnjeg, saopštila je SPC.

VELIKI BROJ VERNIKA ISPRED HRAMA VAZNESENJA: Iščekuju mošti Svetog Nikolaja, patrijarh služi moleban

Foto: ST/N. PANČIĆ

Veliki broj vernika okupio se ispred hrama Vaznesenja Gospodnjeg iščekujući mošti Svetog Nikolaja, kao i patrijarha Porfirija koji će služiti moleban.

Kivot sa svetim moštima iz vladikinog počivališta, manastira Lelića, krenuo je put Valjeva u podnevnim časovima, gde je u 13.30 časova u litiji prenet iz hrama Pokrova Presvete Bogorodice u veličanstveni hram Vaskrsenja Gospodnjeg, a potom će krenuti ka Beogradu u pratnji Vojske Srbije, navela je SPC.

 

Svetiteljeve mošti u Beogradu će boraviti do nedelje, 27. maja, radi utehe i duhovnog okrepljenja vernog naroda u ovim teškim danima. 

Na sam dan gradske slave Beograda, Vaznesenje Gospodnje, 25. maja, mošti će biti izložene na poklonjenje i celivanje u Vaznesenjskoj crkvi, gde će patrijarh srpski Porfirije načalstvovati svetom Liturgijom sa početkom u 9 časova, a potom i osveštati i prelomiti slavski kolač u prisustvu čelnika grada. 

Kivot sa moštima Svetog vladike Nikolaja Srpskog će od 19 časova predvoditi Spasovdansku litiju, od Vaznesenjskog do Svetosavskog hrama, pred kojim će patrijarh

Porfirije služiti moleban za našu decu i naš narod, "da nas Gospod zakrili desnicom svojom".

Mošti Svetog vladike Nikolaja Žičkog, Ohridskog i Lelićkog boraviće u Sabornom hramu srpskog naroda, Spomen-hramu Svetog Save na Vračaru, zaključno sa večernjim bogosluženjem u nedelju, 27. maja, navela je SPC.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading