HOĆE LI NAS NEKI DRUGI ČIKA DOČEKATI UMESTO NAŠEG DRAGANA?! Učenici OŠ "Vladislav Ribnikar" se vraćaju u klupe: Roditelji ih u suzama dovode! (VIDEO)

Autor:

Vesti

10.05.2023

08:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas će za jedan deo učenika biti nastavljena nastava u školi na Vračaru u kojoj se pre nedelju dana dogodio masakr u kome je stradalo 8 đaka i radnik obezbeđenja.

HOĆE LI NAS NEKI DRUGI ČIKA DOČEKATI UMESTO NAŠEG DRAGANA?! Učenici OŠ "Vladislav Ribnikar" se vraćaju u klupe: Roditelji ih u suzama dovode! (VIDEO)

Foto: ST/Dragan Kadić

Roditelji i deca ispred OŠ Vladislav Ribnikar

Nešto pre 8 sati počela su da pristižu deca, sva u pratnji odraslih osoba, poneki roditelj ili baka dovodi po vise školaraca.

Milena S., majka učenika trećeg razreda, nevoljno je zastala da kaže koju rečenicu.

- Teško je i nama i deci, ali život se nastavlja dalje. Ta učionica, odnosno kabinet istorije, biće memorijalne prirode i bice zaključan neko vreme. Iako nastojimo da deci odagnamo misli na tragediju ona i dalje postavljaju pitanja. Moje malo devetogodišnje dete pitalo me je "Hoćemo li, mama, malo da ćutimo na početku i hoće li biti drugi čika umesto našeg Dragana da nad dočeka" - rekla je mama očiju punih suza.

Otac prvaka doveo je sina na nastavu koja će, kaže, po dogovoru sa učiteljicom trajati od 8 do 9:30. Na izlasku iz škole, čovek je gutao suze, koje svedoče koliko je težak povratak u školu posle nezapamćenog masakra u nekoj obrazovnoj ustanovi.

- Moj sin je najmlađi u razredu i polako smo mu objašnili da moramo da guramo dalje jer zna sve i uznemiren je. Danas ih je u školu došlo četvoro ili petoro, a dogovor je da im se po završetku pridruže drugari iz razreda koji nisu spremni da se vrate na nastavu. To okupljanje će biti u parku "Manjež", gde će decu da dovedu roditelji, a ove iz škole učiteljica - ispricao je otac prvaka.

Policija obezbeđuje ulaze u školu, kao i i čitavu okolinu. Kako navode, druga grupa dece će u školu doći u 10 sati, a treća u podne.

Dok deca pričaju o događaju, nema nastave!

Predsednik saveta roditelja Igor Đorđević istakao je da će deca danas dolaziti u 4 grupe.

- Rad škole danas će biti organizovan tako da sva onadeca koja žele, mogu i osećaju potrebu da dođu danas da budu sa svojim učiteljicama, sa svojim razrednim starešinama, sa svojim predmetnim nastavnicima, moći da dođu danas i to u 4 grupe. Prva grupa dolazi u 8 sati, to su najmlađi razredi i oni su pozvani da dođu sa svojim roditeljima - rekao je on.

- Učiteljice će same proceniti da li će ući u učionice ili će ostati u školskom dvorištu gde se okupljaju - dodaje i navodi da će posle nastave biti organizovani roditeljski sastanci.

Rekao je da Savet roditelja zahtevaju da budu upućeni u tok istrage, kao i reknstrukcija događaja. Zatim, kako kaže, da se roditlejima stručno objasni šta će biti sa dečakom koji je pucao i u kom statusu su njegovi roditelji, kao i da se obezbedi tim stručnjaka. 

Za decu 7/2 u kome se masakr i dogodio da se obezbedi da ne ulaze na glavni ulaz, kaže, a jedan od predloga je i da se škola kompletno renovira. Takođe, kako navodi, tražena i pomoć i podrška nastavnicima i odgovornost ljudi koji su u javnost izneli spisak dece koji je napravio dečak ubica.

- Nastave neće biti, biće neka vrsta časova, u smislu da se vide sa drugim nastavnicima, ali dok god deca imaju potrebu da pričaju o događaju, nastave neće biti! -

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading