DOKTOR TIODOROVIĆ OBJASNIO ZNAČAJ MERA: Policijski čas nije pitanje demokratije, već civilizacije!

Autor: Tanjug

Vesti

06.04.2020

18:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Ovo nije zadesilo svet u poslednjh 1000 godina, ali mi smo na tom brodu koji putuje i moramo da se sa tim olujama borimo. Imamo dobre infektologe i epidemiologe u Srbiji koji nam daju nadu da ćemo ovaj rat protiv virusa dobiti na najbezbolniji način. Koliko će biti žrtava, pokazaće vreme. Naše je da se borimo, slušamo struku izađemo iz ove bitke kao pobednici",rekao je gostujući na RTS pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković.

RepublikaFoto: printscreen/Tanjug
Branislav Tiodorović

Prof. dr Branislav Tiodorović, epidemiolog, smatra da krizni štab formiran kao vid borbe protiv korona virusa dobro funkcioniše.

- Srbija je prva u Evropi formirala takav tip organizovanja vezano za oba krizna štaba vezana i za zdravstvo i za ekomomiju. Mi smo među poseldnjima imali prvi slučaj korona virusa u Srbiji. On funkcioniše na sasvim primeren način. Tu najviše učestvuju epidemiolozi, infektolozi, virusolozi. Prvo smo se trudili da obezbedimo socijalnu distancu. Najpre se procenuje situacija, a onda se preduzimaju mere. Bilo je neophodno da se uvede policijski čas. Nije ovo pitanje demokratije, već civilizacije. Nismo bili za dugoročno sprovođenje policijskog časa jer sistem mora da funkcioniše. Kako sada stoje stvari, ako se prihvataju ove mere, onda nema potrene za 24-časovni policijski čas. To ćemo videti za pet-šest dana, kako se te mere poštuju - kaže dr Tiodorović.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading