BG vozovi kasnili samo prvog dana zbog preventivne lagane vožnje: Ubuduće bez kašnjenja

Autor: Tanjug

Vesti

15.04.2018

10:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vozovi iz sistema BG voza, na relaciji Resnik - Beograd Centar, kasnili su samo prvog dana saobraćaja, 13. aprila, zbog preventivnog uvođenja lagane vožnje, saopšteno je danas iz "Infrastrukture Železnice Srbije".

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kako se navodi, preventivno uvođenje lagane vožnje urađeno je zbog ugradnje izuzetno komplikovanog ukrštaja sastavljenog od četiri takozvane "engleske skretnice", koji je sada po prvi put ugrađen u ovom delu Evrope. 

Dodaje se da je ukidanje lagane vožnje i uvođenje još jedne garniture od strane "Srbija Voza", što je urađeno kako bi se izbeglo eventualno kašnjenje zbog zadržavanja voza u obrtnim stanicama, već juče, drugog dana saobraćaja pokazalo da "radovi nisu izvedeni traljavo i da nisu zbrzani".

- Dokaz za to je da su svi BG vozovi između Resnika i Prokopa pokrenuti na vreme, a tako će biti i ubuduće - istaknuto je u saopštenju. 

Radovi na podhodnicima i na nezavršenim kolosecima u Resniku su vezani za dodatne radove koje "Infrastruktura železnice Srbije" izvodi da bi rešila neke od bitnih problema stanovnika opštine Rakovica.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Reč je o radovima koji nisu bili predviđeni prvobitnim ugovorom o modernizaciji deonice Rasputnica - Rakovica - Resnik, a koji neće uticati na poremećaj reda vožnje vozova u sistemu BG voza. 


Planira se da dodatni radovi, kao i radovi koji su u vezi sa njima budu završeni do kraja juna ove godine. 

Redovna linija BG voza na relaciji Resnik - Beograd Centar - Resnik, uspostavljena je 13. aprila, nakon što je "Infrastruktura železnice Srbije" u roku završila radove na modernizaciji deonice Rasputnica (Topčider) - Rakovica - Resnik, neophodne za funkcionisanje železničkog saobraćaja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading