VESIĆ U SKUPŠTINI GRADA: Čestitao 8. mart zaposlenim ženama (VIDEO)

Autor:

Vesti

08.03.2022

10:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić čestitao je danas Međunarodni dan žena, 8. mart., a potom se uputio do Škupštine grada.

VESIĆ U SKUPŠTINI GRADA: Čestitao 8. mart zaposlenim ženama (VIDEO)

Foto: Beoinfo

- Drage moje Beograđanke, srećan 8. mart! Znam da će neke od vas reći da vam ništa ne znači 8. mart ako vas ljudi pored vas ne vole jednako i svim drugim danima u godini. To je tačno ali nema veze sa Osmim martom. Osmi mart je značajan dan u ljudskoj istoriji jer da žene tog dana, širom sveta, nisu postavljale pitanje o svojim ljudskim pravima, mnogo teže bi postale slobodne. Zato je današnji dan prilika da se setimo šta smo uradili i šta nismo uradili da bi žene u našem društvu bile i suštinski a ne samo formalno ravnopravne. I da se setimo svih onih hrabrih žena koje su dale svoje živote u ovoj borbi - kaže Vesić.

On dodaje da živimo u društvu u kome su žene dobile pravo glasa nekoliko decenija ranije od žena u nekim zemljama EU i čija je vojska prva u Evropi ženama davala činove.

 

- Ali ne živimo u društvu u kome su žene, svuda, u svakom segmentu našeg života potpuno ravnopravne. Zato je pred nama težak izazov da to promenimo. A to znači da menjamo sebe i svoj mentalitet što je uvek najteže. Svake godine, za Osmi mart, svim ženama sa kojima sarađujem u Skupštini grada poklonim cveće. Ove godine cveće će dobiti i sve žene koje vakcinišu građane na punktovima za vakcinaciju na Sajmu i Belekspo centru koje organizuje Grad Beograd. Da znaju da neko misli na njih i ume da im kaže HVALA - napisao je Vesić na Fejsbuku.

Od Vesica za “Dan zena” - cvece, kolači i poklon koncert Sase Matica

 

Danas je zamenik gradonacelnika, Goran Vesic, povodom 8. Marta, obradovao dame zaposlene u skupstini grada cvecem i kolacima.

Vesić je izašao iz svoje pokretne kancelarije sa korpom punom cveća u rukama.

Republika

Foto: Beoinfo

Goran Vesić

Idemo prvo dole u restoran, tu su, inače, najvrednije žene u Skupštini Grada - kazao je zamenik gradonačelnika Beograda.

- Želim svim damama da cestitam 8. mart. Ovo je važan dan za svaku zenu, jer se podsecamo na prava zena, sta smo sve uradili i sta nismo, kako bi žene u našem društvu bile potpuno ravnopravne. Da nije bilo 8. marta, žene se ne bi izborile za prava koja imaju danas, u odnosu na vekove iza nas. Zato, drage moje dame srećan vam 8. mart, zelim da uzivate u ovom danu, kao sto danas uživaju žene zaposlene u skupstini grada - izjavio je Vesić.

Republika

Foto: Beoinfo

Goran Vesić sa ženama koje su zaposlene u restoranu

Naime, Vesić ce dame obradovati jos jednim poklonom, koncertom Sase Matica koji će se odrzati u svecanoj sali, skupstine grada u 20h. 

Koncert ce prenositi, Sicve Tv, Studio B, kanal Toxic i B92 sa odlozenim prenosim od 22:15h.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading