CARINICI OSTALI U ČUDU: Zaplenjene ruže, ljiljani, eukaliptusi...

Autor: Tanjug

Hronika

04.01.2018

17:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Carinici su u tovaru koji je pristigao za uvoznika iz Srbije otkrili višak rezanog cveća, gotovo 6.000 neprijavljenih ruža, hrizantema, ljiljana i eukaliptusa, saopšteno je danas iz Uprave carina.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Tovar rezanog cveća koji je iz Grčke transportovan za firmu iz Srbije pristigao je teretnim kombijem niških registarskih oznaka, a carinici su detaljnim pregledom utvrdili da se u kombiju nalazi i veća količina neprijavljenog cveća, najviše hrizantema, oko 4.000. 

Propisi nalažu da u slučaju lako kvarljive robe i živih životinja, Uprava carina ima pravo da odmah proda robu bez održavanja licitacije, te, budući da je zadržano rezano cveće, čiji je vek trajanja ograničen, postoji mogućnost da će nakon pribavljanja odgovarajućeg rešenja granične fitosanitarne inspekcije, ono biti odmah prodato kako bi se sprečilo njegovo propadanje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading