SAFARI MELANIJA RAZBESNELA AFRIKANCE: Evo koja odevna kombinacija prve dame je izazvala buru!

Autor: b92.net

Svet

06.10.2018

18:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prva dama Amerike Melanija Tramp trenutno obilazi afrički kontinent, kao deo svoje prve međunardone turneje od kada je njen muž postao predsednik. Njena prva stanica je bio poznati Nairobi Nacionalni park u Keniji, a Melanija Tramp je izabrala poprilično upečatljivu odevnu kombinaciju o kojoj danas pišu svi svetski mediji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Melanija Tramp opet uzburkala javnost garderobom

Lepa Slovenka se odlučila za pantalone, čizme do kolena I belu košulju, dok je kao glavni detalj na glavi nosila neobičnu kapu. Upravo zbog ovog detalja, prva dama je dobila mnoštvo kritika.

 

 

Naime, kako je mnogo ljudi zaključilo, ova vrsta kape podseća na šlem i simboliške kolonijalnu vladavinu i silu. 

 

 


- Kapu koju nosiš su takođe nosili kolonijalisti tokom mračnog razdobilja što se ne sviđa Afrikancima. Ko te je savetovao da to staviš na glavu? - upitao ju je jedan ljuti korisnik interneta, dok je drugi dodao da je to "odraz njenog zastarelog razumevanja Afrike".

 

 

Inače ovu vrstu kape su često nosili evropski putnici i istraživači koji su posećivali područja poput Afrike, jugoistočne Azije i tropskih krajeva 19. veka. 

Vojno osoblje iz zemalja poput Britanije, Francuske, Španije i Italije nosilo bi kacigu i komandovao kolonijalnim vojskama, piše britanski Independent.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading