DRAMA NA PUSTOM OSTRVU: Porodica je kupila raj, a završila u ljubavnom trouglu, kidnapovanju i smrti!

Autor:

Svet

19.04.2024

17:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanska porodica na privatnom ostrvu u Nikaragvi: San koji se pretvorio u noćnu moru

DRAMA NA PUSTOM OSTRVU: Porodica je kupila raj, a završila u ljubavnom trouglu, kidnapovanju i smrti!

Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Džefri Epstajn


San o životu na privatnom ostrvu u blizini Nikaragve brzo je postao noćna mora za britansku porodicu Gaskin. Džejn Gaskin, bivša Plejboj zečica, njen suprug Fil i njihova deca, Demijen, Džejms i Čeri, kupili su 9,5 jutara nikaragvanskog ostrva od lajmske gline za 170.000 funti 2000. godine. Međutim, njihov san brzo je naišao na prepreku u obliku pravne bitke sa lokalnim stanovništvom i jezivih događaja koji su usledili.

Pravna bitka za vlasništvo

Lokalna advokatica za ljudska prava, Marija Akosta, pokrenula je pravnu bitku da ostrvo vrati autohtonom stanovništvu Nikaragve, tvrdeći da je prodaja ostrva bila nelegalna. Porodica se suočila sa pretnjama smrću od lokalnih stanovnika, a situacija je kulminirala kidnapovanjem, napadom i na kraju smrću.

Protesti i napetosti

Meštani su se pobunili protiv prisustva porodice na ostrvu, tvrdeći da je to sveti prostor koji se prenosio generacijama. Porodica je pokušala da ubedi gradonačelnika da njihov dolazak može pomoći u ublažavanju siromaštva ostrva, ali su ekolozi optužili Gaskinove da uništavaju prirodna staništa lokalnih ptica tokom renoviranja.

Kidnapovanje, napad i smrt

Nakon što su uložili veliki novac u izgradnju odmarališta na ostrvu, porodica se suočila sa finansijskim problemima. Dodatni problemi nastali su kada je otkriveno da je Džejn imala aferu sa građevinskim radnikom Teodorom, što je dovelo do napetosti i na kraju kidnapovanja. Pet maskiranih muškaraca upalo je u njihov dom, tražeći otkupninu od milion dolara. Porodica je uspela da pobegne, ali je situacija dovela do pogoršanja Filovog zdravstvenog stanja i nažalost, on je preminuo četiri nedelje kasnije.

Povratak u London

Nakon svih muka, Džejn i deca su navodno prodali ostrvo i vratili se u London, okončavši svoju dramatičnu avanturu na privatnom ostrvu u Nikaragvi.

Ova priča jasno pokazuje kako idilična slika života na privatnom ostrvu može postati noćna mora kada se suoče sa pravnim borbama, lokalnim otporom i jezivim događajima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading