SLIKA IZ SIDNEJA OBIŠLA SVET! Otac se našao sa decom usred strahovitog napada, pa uradio OVO - SVI MU APLAUDIRAJU! (FOTO)

Autor:

Svet

13.04.2024

13:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U subotu u 15.30, napadač je počeo da trči po tržnom centru naoružan nožem i počeo da ubada ljude sve dok ga nije zaustavila policajka

SLIKA IZ SIDNEJA OBIŠLA SVET! Otac se našao sa decom usred strahovitog napada, pa uradio OVO - SVI MU APLAUDIRAJU! (FOTO)

Foto: twitter/x

Snimak oca koji vodi svoju decu iz tržnog centra u Sidneju noseći maske za oči nakon smrtonosnog divljanja još neimenovanog revolveraša postao je viralan na društvenim mrežama.

Šest osoba, uključujući i navodnog počinioca, potvrđeno je da je umrlo nakon mučnog napada koji se dogodio u subotu popodne. Nekoliko ljudi, uključujući majku i devetomesečnu bebu, zadobilo je ubodne rane.

U subotu u 15.30, napadač je počeo da trči po tržnom centru naoružan nožem i počeo da ubada ljude sve dok ga nije zaustavila policajka koja ga je herojski suprotstavila i upucala.

Nekoliko ljudi je viđeno kako beže iz tržnog centra nakon napada, uključujući oca koji je pokušao da zaštiti svoju decu od užasnih scena stavljajući im maske na oči, prenosi nevs.com.au.

Upravo sam video dvoje male dece na vestima sa maskama na očima, otac ih izvodi iz tržnog centra – napisao je korisnik na Iks.

- Taj čovek im je pokrio oči da ne vide strahote onoga što se upravo dogodilo. To je neverovatan otac", dodao je drugi.

Korisnici društvenih mreža brzo su pohvalili tatinu brzu reakciju jer je pametno smislio da spreči decu da gledaju takve horor scene.

- Zamislite da ste vi taj otac koji ovo mora da uradi da bi zaštitio svoju decu. Sjajan tata – rekli su.

- To je bilo tako srceparajuće gledati. Svi se molimo za bezbednost - rekao je drugi.

- Jako tužno. Bravo tata što je tako brzo razmišljao u uznemirujućoj situaciji - još jedan komentar pohvalio je selidbu oca dvoje dece.

Australijske vlasti veruju da je navodni počinilac delovao sam, a pomoćnik komesara Entoni Kuk rekao je novinarima u subotu uveče da je "zadovoljan da nema pretnje".

On je dodao da nema informacija o počiniocu.

- U ovoj fazi ne znam ko je on - rekao je on.

Australijski premijer Entoni Albanez rekao je da nema informacija koje bi dokazale da je napad povezan sa terorizmom, ali se AFP konsultuje sa policijom Novog Južnog Velsa i da će aktivirati zajednički tim za borbu protiv terorizma ako bude potrebno, rekao je on.

Gomile uspaničenih kupaca viđene su kako trče dok je policija upala u tržni centar u subotu popodne.

Jedan svedok je rekao za nevs.com.au da su videli tela dvoje mladih ispred prodavnice JD Sports na četvrtom spratu, a zastrašujući snimci pokazuje mnogo više povređenih.

Kruže snimci na kojima se vidi kako policija pokušava da spase živote nekoliko žrtava.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading