IZLIO SE URAL! Voda došla do stambenih zgrada! (VIDEO)

Autor:

Svet

10.04.2024

23:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hidrometeorološki centar saopštio je da je u proteklih 12 sati nivo reke Ural kod Orenburga porastao za 44 centimetra.

IZLIO SE URAL! Voda došla do stambenih zgrada! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP Photo

Nivo reke Ural kod Orenburga porastao je za 12 centimetara na 1.022 centimetra, saopštile su danas gradske službe za vanredne situacije.

 

 

Gradonačelnik Orenburga Sergej Salmin napisao je na svom Telegram kanalu da gradsko postrojenje za vodozahvate trenutno nije ugroženo i da postrojenja za prečišćavanje vode rade kao i obično, međutim poplavne vode su stigle do stambenih zgrada, prenosi TASS.

 - Trenutno ne postoji rizik od zaustavljanja vodozahvata Južnog Urala u Orenburgu, a i postrojenja za prečišćavanje vode rade kao i obično. Ural se izliva iz korita. Voda je stigla do stambenih zgrada, ali sada nema opasnosti od poplava - rekao je Salmin u video obraćanju.

Hidrometeorološki centar saopštio je da je u proteklih 12 sati nivo reke Ural kod Orenburga porastao za 44 centimetra. Reka Ural se kod Orska povukla za 24 centimetra, a kod Ileka za 1 centimetar, nivo reke Samare u Buzuluku od jutros je opao za 9 centimetara, a nivo reke Sakmare u selu Tatarskaja Kargala je opao za 3 centimetra, prenosi ruska agencija.

Podsećamo, više od 4.000 stanovnika ruske Orenbuške oblasti, uključujući 885 dece, evakuisano je zbog poplava pre tri dana, a na celom ugroženom području je proglašena vanredna situacija, saopštile su danas regionalne vlasti.

U grad Orsk, gde je u petak pukla brana koja grad štiti od reke Ural, po nalogu predsednika Rusije Vladimira Putina, stigao ministar za vanredne situacije Aleksandar Kurenkov, kako bi na licu mesta organizovao sve neophodne operacije pomoći ugroženom stanovništvu, prenosi RIA Novosti.

U petak je u Orsku pukla brana koja je štitila grad od reke Ural, a prema rečima lokalnih zvaničnika, brana je oštećena na dva mesta.

Iz tužilaštva je saopšteno da je do nesreće došlo zbog neblagovremenog preduzimanja mera na održavanju, a istražni komitet je pokrenuo krivični postupak zbog kršenja pravila bezbednosti tokom građevinskih radova i nepažnje.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading