JEZIV RAKETNI UDAR NA LAVOV, IMA I MRTVIH! Napad ostavio deo Odese u MRAKU!

Autor:

Svet

31.03.2024

10:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon ruskog napada dronom, došlo je do izbijanja požara na energetskom objektu u Odesi, koji je srećom brzo ugašen.

JEZIV RAKETNI UDAR NA LAVOV, IMA I MRTVIH! Napad ostavio deo Odese u MRAKU!

Foto: Tanjug/AP

U jutrošnjem napadu ruskim raketama na Lavovsku oblast, na zapadu Ukrajine, jedna osoba je nažalost izgubila život, a istovremeno je došlo do razaranja jednog ključnog infrastrukturnog objekta.

Načelnik oblasne administracije Lavovske oblasti, Maksim Kozicki, izjavio je da postoji bojazan da bi pod ruševinama moglo da bude još ljudi, stvarajući dodatnu zabrinutost u vezi sa ovim tragičnim događajem, prenose Agencije.

Incidenti u Odesi

Nakon ruskog napada dronom, došlo je do izbijanja požara na energetskom objektu u Odesi, koji je srećom brzo ugašen. Međutim, posledice su bile značajne, s obzirom da je čak 10.000 potrošača u Odesi i Odeskoj oblasti ostalo bez struje, kako je naveo načelnik regionalne uprave Oleg Kiper.


Načelnik Kiper je takođe istakao da je ukrajinska PVO uspela da uništi osam ruskih dronova, ali da su delovi oborenih bespilotnih letelica izazvali požar na jednom od energetskih objekata.

Reakcija i posledice

Ukrajinski mediji su prethodno izvestili da je i električni javni transport u Odesi prestao da radi zbog problema sa napajanjem, što je dodatno otežalo situaciju za građane. Operativna komanda Jug ukrajinske vojske saopštila je da su intenzivna borbena dejstva ukrajinske PVO trajala oko dva sata, jasno pokazujući obim i ozbiljnost ovih napada.

Ovi najnoviji događaji predstavljaju samo još jedan tragičan razvoj situacije u vezi sa konfliktom između Rusije i Ukrajine, ističući hitnu potrebu za smirivanjem napetosti i pronalaženjem održivog rešenja koje će zaštititi ne samo infrastrukturu, već i ljudske živote.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading