POVEĆAO SE BROJ MRTVIH U MASAKRU U MOSKVI, MEĐU NJIMA I SRBI! Ovo su najnovije informacije iz Rusije

Autor:

Svet

24.03.2024

15:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U terorističkom napadu na tržni centar "Krokus siti" u Moskvi, za koji je odgovornost preuzela Islamska država, u petak uveče povređeno je više od 150 osoba

POVEĆAO SE BROJ MRTVIH U MASAKRU U MOSKVI, MEĐU NJIMA I SRBI! Ovo su najnovije informacije iz Rusije

Foto: Tanjug/AP

Moskva

Broj žrtava u terorističkom napadu na tržni centar "Krokus siti" u Moskvi porastao je na 137, dok je 180 njih povređeno, saopštio je danas ruski Istražni komitet. Dodaje se da je među poginulima i troje dece, prenosi TASS.

"Uviđaj se nastavlja. Do danas su identifikovana 62 tela", navodi se u saopštenju.

Nakon informacija zvaničnika da nema stradalih srpskih državljana u terorističkom napadu u Moskvi, došlo se do saznanja da je u toj tragediji, ipak, poginulo troje Srba, piše "Alo".

Kako se saznaje, živote su izgubili bračni par iz Vojvodine i njihov šestogodišnji sin. 

"Ta informacija je tačna, ali nemam snage da pričam o tome", rekla je sestra ubijenog muškarca M.S.D.

Ona se tim povodom oglasila na svom Fejbuk profilu gde je ispod crne pozadine na profilnoj fotografiji napisala da su joj "poginuli brat, snajka i njihov sinčić".

Suprug neutešne žene D.S. otkrio je odakle je tragično stradala porodica.

"To je rodbina moje supruge. Oni su rodom iz Vojvodine, a u Rusiju su otišli da rade", kratko je rekao D.S. za Alo.

U terorističkom napadu na tržni centar "Krokus siti" u Moskvi, za koji je odgovornost preuzela Islamska država, u petak uveče povređeno je više od 150 osoba.

Papa Franja osudio je danas teroristički napad u koncertnoj dvorani Krokus nedaleko od centra Moskve i ocenio da je u pitanju podli, zlikovački čin koji vređa Boga.

Papa je rekao da je svoje molitve uputio žrtvama terorističkog napada, prenosi Rojters.

"Upućujem svoje molitve žrtvama podlog terorističkog napada izvršenog u Moskvi. Neka ih Gospod primi u svoj mir, uteši njihove porodice i preobrati srca onih koji izvršavaju ovakve neljudske radnje koje vređaju Boga", rekao je Papa Franja nakon mise na Trgu Svetog Petra.

Stanovnici Moskve drugi dan zaredom čekaju u redovima kako bi dali krv za povređene u terorističkom napadu u petak uveče u koncertnoj sali Krokus siti hol. Od jutros građani, kao i juče, stoje ispred centara za davanje krvi, piše list Izvestija.

Prema podacima objavljenim sinoć, više od 4.000 stanovnika Moskve dalo je krv za žrtve terorističkog napada u Krokusu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading