NEKA IH GOSPOD PRIMI U SVOJ MIR: Oglasio se i Papa Franja posle masakra u Moskvi, a evo šta je rekao za TERORISTE

Autor:

Svet

24.03.2024

13:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Papa je rekao da je svoje molitve uputio žrtvama terorističkog napada

NEKA IH GOSPOD PRIMI U SVOJ MIR: Oglasio se i Papa Franja posle masakra u Moskvi, a evo šta je rekao za TERORISTE

Foto: Tanjug/AP

Papa Franja izazvao lavinu komentara na društvenim mrežama

Papa Franja osudio je danas teroristički napad u koncertnoj dvorani Krokus nedaleko od centra Moskve i ocenio da je u pitanju podli, zlikovački čin koji vređa Boga.

Papa je rekao da je svoje molitve uputio žrtvama terorističkog napada, prenosi Rojters.

"Upućujem svoje molitve žrtvama podlog terorističkog napada izvršenog u Moskvi. Neka ih Gospod primi u svoj mir, uteši njihove porodice i preobrati srca onih koji izvršavaju ovakve neljudske radnje koje vređaju Boga", rekao je Papa Franja nakon mise na Trgu Svetog Petra.

Prema ažuriranim podacima ruskog ministarstva za vanredne situacije za Moskovsku oblast, 133 osobe su poginule u terorističkom napadu koji je izveden u koncertnoj dvorani Krokus nadomak Moskve, a broj povređenih porastao je na 152 od kojih je 114 hospitalizovano, preneo je ranije TASS.

"U Republici Srpskoj danas je Dan žalosti zbog terorističkog napada u Moskvi u kojem je živote izgubilo više od 130 ljudi, odlučila je Vlada Srpske na telefonskoj sednici. Zastave na institucijama spuštene na pola koplja, a televizijski i radijski sadržaji, kao i sve sportske i zabavne manifestacije planirane za danas prilagođene su Danu žalosti", saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

"Želimo da na taj način odamo poštu nevinim ljudima koji su ubijeni u terorističkom napadu u Moskvi i iskažemo solidarnost sa prijateljskim narodom Rusije", naveo je juče predsednik Republike Srpske Milorad Dodik na platformi X (Tviter).

Stanje bezbednosti na području Srpske je stabilno, a Ministarstvo unutrašnjih poslova podiglo je stepen bezbednosti na obezbeđenju i održavanju javnih skupova i drugih događaja, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Siniša Karan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading