TRAMP PROMENIO MIŠLJENJE TIKTOKU? Društvenu mrežu nazvao PRETNJOM za državu, a onda... HIT!

Autor:

Svet

12.03.2024

13:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tramp je prethodno kritikovao kompaniju Meta Platforms, nekadašnji Fejsbuk, zbog suspenzije njegovih naloga.

TRAMP PROMENIO MIŠLJENJE TIKTOKU? Društvenu mrežu nazvao PRETNJOM za državu, a onda... HIT!

Foto: Tanjug/AP

Donald Tramp izjavio je u ponedeljak da smatra TikTok pretnjom nacionalnoj bezbednosti i da podržava predlog zakona koji bi primorao vlasnika aplikacije, BajtDensu, da se odrekne vlasništva nad TikTokom u roku od šest meseci. Tramp je izrazio bojazan da bi zabrana TikToka mogla da dovede do jačanja Fejsbuka, koji je prethodno oštro kritikovao.

Fejsbuk kao mogući dobitnik zabrane TikToka

Izjava Donalda Trampa ukazuje na njegovu zabrinutost da bi zabrana TikToka rezultirala jačanjem Fejsbuka i drugih društvenih mreža. Tramp je istakao da je Fejsbuk bio nepošten prema njemu, posebno naglašavajući suspenziju njegovih naloga nakon događaja na Kapitolu 6. januara 2021. godine.

Kritike prema kompaniji Meta Platforms

Tramp je prethodno kritikovao kompaniju Meta Platforms, nekadašnji Fejsbuk, zbog suspenzije njegovih naloga. Njegovi korisnički računi su vraćeni nakon više od godinu dana, a Tramp je izrazio nezadovoljstvo ovim potezom.

Uticanje zabrane TikToka na mlade ljude

Donald Tramp je takođe naglasio da bi zabrana TikToka mogla negativno uticati na mlade korisnike ove platforme. Istakao je da postoji veliki broj mladih ljudi koji koriste TikTok i da bi oni mogli biti značajno pogođeni ukoliko aplikacija bude zabranjena.

Reakcija kompanije TikTok

TikTok je jasno istakao da ne deli podatke američkih korisnika sa kineskom vladom i tvrdi da predloženi zakon zapravo predstavlja zabranu same aplikacije. Ova reakcija kompanije dodatno doprinosi kontroverzi oko moguće zabrane TikToka u Sjedinjenim Američkim Državama.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading