SVETU PRETI NEVIĐENA KATASTROFA, NAFTA CURI NA SVE STRANE! Huti raketirali brod u Crvenom moru! (VIDEO)

Autor:

Svet

24.02.2024

18:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brod pod zastavom Belizea, koji je prevozio zapaljivo veštačko đubrivo, napadnut je raketama koje su ispalili Huti.

SVETU PRETI NEVIĐENA KATASTROFA, NAFTA CURI NA SVE STRANE! Huti raketirali brod u Crvenom moru! (VIDEO)

Foto: Printscreen/X/@Ali_Yehya1981

U Adenskom zalivu, nedaleko od obale Jemena, dogodila se velika ekološka katastrofa koja bi mogla da ima ozbiljne posledice po okolinu i živi svet u tom području.

Teretni brod "Rubymar" postao je meta napada Huta, jemenskih pobunjenika, i kao rezultat toga, ostavio je za sobom trag nafte dugačak čak 30 kilometara, prenosi Mondo.

Napad na teretni brod

Brod pod zastavom Belizea, koji je prevozio zapaljivo veštačko đubrivo, napadnut je raketama koje su ispalili Huti. Iako je posada uspešno evakuisana u Džibuti, brod je ostao usidren u mestu, sa vodom koja polako prodire, dok se iza njega širi velika naftna mrlja.

Potencijalne posledice

Ova ekološka katastrofa ima potencijal da se pogorša, s obzirom na veličinu naftne mrlje i činjenicu da je brod prevozio više od 41.000 tona veštačkog đubriva. Postoji realna opasnost da bi se to đubrivo moglo izliti u Crveno more, dodatno pogoršavajući već delikatnu situaciju u zalivu.

Reakcija Sjedinjenih Američkih Država

Sjedinjene Američke Države označile su ovaj događaj kao ekološku katastrofu i izrazile zabrinutost zbog mogućih posledica po životnu sredinu i lokalni ekosistem.

Ova situacija podseća nas na ranije napade Huta na komercijalne brodove, ali napad na "Rubymar" izazvao je najveću štetu do sada. Sa brodom koji stoji usidren u Adenskom zalivu i naftnom mrljom koja se širi, svet je svedok ozbiljne ekološke krize koja zahteva hitnu reakciju i rešavanje ovog pitanja pre nego što se situacija dodatno pogorša.

(Mondo)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (1)

Loading
zora

26.02.2024 13:19

Ameri brinu za ekosistem kad im to odgovara.