U RUSIJI PORASTAO STRAH OD IZJAVE ZELENSKOG: Moskva uputila apel međunarodnoj zajednici

Autor:

Svet

21.02.2024

15:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zelenski je u svom obraćanju baš na Minhenskoj konferenciji zapretio da će Kijev preispitati odluku o upotrebi nuklearnog oružja.

U RUSIJI PORASTAO STRAH OD IZJAVE ZELENSKOG: Moskva uputila apel međunarodnoj zajednici

Foto: Tanjug/AP, www.youtube.com/@DarkFootage

Međunarodna zajednica treba sa najvećom ozbiljnošću da tretira pretnje ukrajinskog predsednika, Volodimira Zelenskog, koji je kazao da će preispitati odbacivanje upotrebe nuklearnog oružja, izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova, Marija Zaharova.

Foto: Tanjug/AP

 

U februaru 2022. godine, Zelenski je u svom obraćanju baš na Minhenskoj konferenciji zapretio da će Kijev preispitati odluku o upotrebi nuklearnog oružja, istakla je Zaharova, preneo je TASS. 

- Uvereni smo da bi međunarodna zajednica trebalo najozbiljnije da se odnosi prema takvim opasnim izjavama - navela je ona ističući da je Ukrajina još od sovjetskih vremena zadržala istraživački i industrijski potencijal za proizvodnju nuklearnog oružja.

Podsetimo, Volodimir Zelenski istakao je na konferenciji za novinare nakon sastanka sa potpredsednicom SAD, Kamilom Haris, da će Sjedinjene Države prestati da budu strateški partner Ukrajini ukoliko pomoć bude prekinuta.

Zelenski je naglasio da je paket pomoći od vitalnog značaja za Ukrajinu i da se oslanjaju na podršku SAD kao svog strateškog partnera.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading